Velika toplotna obremenitev, lahko do 39°C

0
654

Predvsem v četrtek bo povsod po Sloveniji velika toplotna obremenitev. Na JV Slovenije se lahko živo srebro povzpne do 39 stopinj Celzija.

Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21 stopinj. V četrtek bo sončno, popoldne in zvečer bodo predvsem v vzhodni polovici Slovenije krajevne nevihte. Najvišje temperature bodo od 33 do 39 °C.

V petek, soboto in nedeljo bo pretežno jasno. Vročina bo v notranjosti države v petek in soboto nekoliko popustila, v nedeljo pa bo spet vroče.

Sredi dneva in popoldne se zadržujte v senci, odsvetujemo velike fizične napore. Uživajte lahko hrano in pijte zadostno količino tekočine. Nosite zračna in lahka oblačila. Odsvetujemo pitje kave, alkohola in zelo sladkih pijač. Če jemljete zdravila za uravnavanje krvnega tlaka, se posvetujte s svojim zdravnikom. Klimatske naprave naj ne bi bile nastavljene na temperaturo, ki je več kot 8 °C nižja od zunanje. Domačim živalim zagotovite zadostno količino sveže vode in senco.Bivalne prostore zračite ponoči in zjutraj ter poskrbite za zadostno kroženje zraka. Priporočamo senčenje prostorov od zunaj. Na soncu parkirana vozila pred začetkom vožnje dobro prezračite. (Arso)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj