Veliko kršitev, policija bo poostrila nadzor

0
6814

Zaradi velikega števila okuženih in še vedno slabega epidemiološkega stanja v državi bo policija ta vikend, 28. in 29. novembra 2020, pri izvajanju svojih rednih nalog, pa tudi v poostrenih nadzorih preverjala, ali upoštevate priporočila strokovnjakov in sprejete zakone ter odloke, ki odrejajo posamezne ukrepe za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni. Bodite odgovorni, do sebe in do drugih.

Čeprav so prepovedi, še posebej tiste, ki močno vplivajo na družabno življenje ljudi, za vsakogar razumljivo neprijetne, pa je njihovo spoštovanje izjemnega pomena za dobro nas vseh. Še posebej zaradi najbolj ranljivih skupin, za katere bi bila okužba s koronavirusom lahko usodna.

Pregled ukrepov po dnevih za november kaže, da je največ kršitev obravnavanih med petkom in nedeljo. Pričakovali bi, da se bo začelo število kršitev počasi zmanjševati, vendar se število dnevno ugotovljenih kršitev bistveno ne spreminja.

Policisti so novembra izrekli 3.647 opozoril in izdali 2.663 plačilnih nalogov oz. hitrih postopkov o prekršku. V 109 primerih so o kršitvi obvestili zdravstveni inšpektorat, ker je šlo za ostale kršitve izven pristojnosti policije.

(foto: Mitja Novak/Policija.si)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj