Veliko vlomov, policisti svetujejo

0
2899

Na območju Gorjancev je med 30. 11. in 3. 12. nekdo vlomil v objekt in odtujil živila. Škode je za okoli 200 evrov.

V Šmihelu v Novem mestu je nekaj po 13. uri neznanec iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil motorno žago. Lastnika je oškodoval za 250 evrov.

Na Cankarjevi ulici v Novem mestu je med 16. in 18. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 17. in 19. uro, ko so bili stanovalci odsotni, je na Cesarjevi ulici v Novem mestu neznanec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo, preiskal prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Lastniki ocenjujejo, da so oškodovani za okoli 5000 evrov.

Nekaj po 19. uri je oškodovanec policiste obvestil, da je v času njegove odsotnosti, med 17.30 in 19. uro, v Orešju nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit. Oškodovan je za 1500 evrov.

V Malem Cirniku pri Šentjanžu je neznanec skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Policisti in kriminalisti pri preiskavah vlomov ugotavljajo, da se storilci pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja. Opazujejo hiše in navade stanovalcev, vlamljajo pa največkrat v zgodnjih večernih urah in v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar. Občane pozivamo, da nas obveščajo o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe ob morebitnem kasnejšem vlomu lahko bistveno pripomore k uspešni preiskavi kaznivega dejanja. Svetujemo, da ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidete le za krajši čas (sprehod, odhod v trgovino ipd.), v hiši pustite prižgano luč, televizijski ali radijski sprejemnik – hiša naj ne daje videza, kot da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti poprosite sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.

Storilci iz stanovanjskih hiš kradejo denar in nakit, ki ga pogosto še vedno najdejo na predvidljivih in lahko dostopnih mestih. Občanom svetujemo, da doma ne hranijo večje vsote gotovine in vrednejšega nakita. Vsakomur, ki bi postal žrtev vloma, policisti svetujemo, naj nas o tem takoj obvesti na številko 113. Oškodovanci naj do prihoda policistov ne vstopajo v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja, so še sporočili s PU Novo mesto.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj