četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeVelikonočni ponedeljek bo sončen in čez dan toplejši

Velikonočni ponedeljek bo sončen in čez dan toplejši

Dobra stran hladnega obdobja v teh dneh je, da se je vegetacija upočasnila in vsaj tiste poznejše rastlinske vrste ne bodo čutile posledice nizkih temperatur. Tla so se v zadnjem tednu precej ohladila, vrhnja plast ima trenutno le dobrih 5 stopinj Celzija.

V prvem delu noči bodo padavine povsod ponehale, oblaki se bodo hitro umikali. Ob jasnem in mirnem ozračju se bo še nekoliko ohladilo, po nekaterih nižinah bo do jutra nastala megla. Temperature bodo nizke, a pod ničlo se bo ohladilo le v zatišnih Alpskih dolinah in ponekod na Notranjskem. V večjem delu Slovenije bo zjutraj med 1 in 3 stopinjami, nekoliko topleje bo le ob morju, kjer bo 6 stopinj Celzija.

Ponedeljek bo večinoma sončen in suh, nekaj oblačnosti bo predvsem popoldne le na vzhodu Slovenije. Do večera bo še pihal šibak SV veter, na Primorskem šibka burja. Dnevne temperature bodo višje. Na Primorskem bo od 17 do 18 stopinj. V večjem delu Slovenije bo od 14 do 16, medtem ko bo na Gorenjskem 13 stopinj Celzija.

Razmere nad okoli 1000 metrov so v gorah povsem zimske. Ponoči je večinoma zapadlo med 5 in 10 centimetrov snega, na Kredarici je 280 cm snega, a snežna odeja se bo v prihodnjem tednu še odebelila. V ponedeljek bo sončno, sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj oblačnosti. Pihal bo šibak SV veter, dotekal bo nekoliko toplejši zrak.

V torek zjutraj bo še sončno, že dopoldne pa nas bodo od severozahoda prekrili oblaki, največ sonca bo na Primorskem, ogrelo se bo do 17 stopinj Celzija. Sreda bo oblačna in še večinoma suha. Zapihal bo JZ veter, zvečer se bodo na zahodu začele pojavljati padavine. Dež se bo v noči na četrtek okrepil in hitro razširil nad vso Slovenijo. Četrtek bo tako oblačen s padavinami, ki bodo ponehale šele zvečer. Prehodno se bo ponovno občutneje ohladilo. Konec tedna bo večinoma oblačen in po trenutnih napovedih razmeroma hladen. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča