petek, 19 aprila, 2024
DomaLokalnoVeseli december in 'praznik' cepljenja

Veseli december in ‘praznik’ cepljenja

V t.i. veselem decembru bo že drugo leto okrnjena ponudba na stojnicah mest, a kot kaže je pred nami vakcina sejem. Pred prazniki bo po Sloveniji t.i. akcija Dnevi cepljenja, cepilni centri bodo delovali tudi ponoči. Slednja naj bi bila od 19. do 23. decembra.

Minister za zdravje Janez Poklukar je pred decembrskimi prazniki napovedal akcijo Dnevi cepljenja pod geslom Stopimo skupaj! Varno in zdravo v novo leto. Cepilni centri bodo takrat delovali tudi ponoči, s tem pa naj bi po Poklukarjevih besedah cepljenje približali državljanom. Ministrstvo prav tako izvaja dialog z lokalnimi skupnostmi in jih nagovarja k skupni akciji organiziranja cepljenja v lokalnem okolju.

V Mestni občini Novo mesto bodo sodelovali s širjenjem vesti o cepljenju po vseh občinskih komunikacijskih kanalih, na spletni stran in spletnih družbenih omrežjih. Občinskim javnim zavodom bodo dostavili promocijski material in še prek tega nagovarjali k cepljenju.

Organizacija cepljenja v mobilnih enotah je sicer domena ZD Novo mesto, na občini pa so se z vprašanjem o želji organizacije cepljenja izven mestnega središča obrnili na krajevne skupnosti. Odzvala je se je ena od njih, občani pa se bodo lahko tam cepili prihodnje dni. Preostalo cepljenje proti covidu-19 bo sicer enako kot zdaj potekalo v cepilnem centru pred novomeškim zdravstvenim domom.

Občane nameravajo nagovarjati tudi s pomočjo strokovnjakov, ki se poklicno ukvarjajo s covidom-19. Povabili jih bodo na lokalno televizijo, kjer bodo pripravili izobraževalne oddaje, ki jih bodo občani lahko spremljali tudi na občinskem kanalu na YouTubeu, so še navedli na novomeški občini.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča