Veseli december v Novem mestu

Veseli december v Novem mestu

-
2 2258

S 5. decembrom bo na Glavnem trgu v Novem mestu zaživel decembrski program, ki prinaša obsežno in pestro dogajanje za vse generacije občanov in druge obiskovalce. Staro mestno jedro bo oživelo ob praznični okrasitvi, drsališču, gostinski ponudbi, pečenem kostanju, pravljičnem mestu in bogatem koncertnem programu s silvestrovanjem. VEČ O PROGRAMU-TUKAJ

Glavni dogodki:

PRIHOD MIKLAVŽA in SLAVNOSTNI PRIŽIG LUČK
ponedeljek, 5.12. ob 17. uri
Za uvod v veseli december bo novomeški Glavni trg ponovno obiskal sv. Miklavž. Z županom Gregorjem Macedonijem bosta iz balkona mestne hiše pozdravila meščane, simbolno prižgala praznične luči in razsvetlila mesto. Sv. Miklavž bo s spremstvom zvestih angelov in nagajivih parkljev pozdravil in obdaril vse pridne otroke, pospremil pa ga bo tudi nastop učencev Glasbene šole Marjana Kozine.

BOŽIČNI SEJEM
od petka, 16.12. do 23.12., med 17. in 22. uro
Božični sejem je izbrana ponudba darilnih izdelkov, razdeljena na trgovski in živilski del. Na voljo bodo izbrana božično-novoletna darila, rokodelski izdelki, okraski, peciva, igrače ipd. Sejem bo nadgrajen s pečenim kostanjem, kuhanim vinom, medico, domačo kulinariko. Poudarek bo na lokalnih proizvajalcih in artiklih, ki jih sicer ne najdemo v klasični trgovinski ponudbi. Otvoritev božičnega sejma bo 16. 12. pospremila tudi Noč nakupov.

PRIHOD BOŽIČKA, BOŽIČNI KONCERT in MAŠE POLNOČNICE
petek, 23.12. in sobota, 24.12.
Dan pred božičnim večerom bo otroke na Glavnem trgu obiskal Božiček, ki mu bo sledil koncert Vlada Kreslina z Malimi bogovi.  Na sveti večer bodo obiskovalci lahko obiskali maše polnočnice v obeh mestnih cerkvah in božični koncert dueta Jazz It na Glavnem trgu.

SLOVO DEDKA MRAZA IN PARTY BOYS
petek, 30.12. ob 17. uri
Dedek Mraz se bo poslovil še za eno leto in pri tem obdaroval vse otroke na Glavnem trgu. Večer se bo zaključil s koncertom skupine Party Boys.

SILVESTROVANJE NA GLAVNEM TRGU
Osrednje dolenjsko silvestrovanje napolni Glavni trg do zadnjega kotička. Glavni oder bodo zasedli Nina Pušlar z bandom in Help! A Beatles Tribute Band.