petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeVeter bo še hladil pomlad

Veter bo še hladil pomlad

V ponedeljek bo največ sonca na Primorskem, drugod bodo nebo pogosto prekrivali oblaki, ki bodo gostejši na vzhodu. Zelo vetrovno bo, pihal bo zmeren severni veter, na Primorskem burja. Veter bo poskrbel, da nam ne bo preveč prijetno. Na Primorskem se bo temperatura povzpela do 12, 13 stopinj, v preostalem delu Slovenije pa bo živo srebro že peti dan zapored ostalo pod 10 stopinj, med 6 in 9 stopinj bo.

V ponedeljek vam obisk gora odsvetujemo, sploh višjih vrhov, pihal bo močan severnik. Več oblakov bo na Pohorju in v Vzhodnih Karavankah, najmanj pa v Julijcih. Zaradi vetra, ki bo prenašal sneg in gradil snežne zamete, se bo povečala nevarnost proženja plazov.

V torek bo na Primorskem in Gorenjskem sončno, proti vzhodu bo oblakov več. Še bo pihal severnik, a bo precej šibkejši kot jutri. Zjutraj bo stopinja pod ničlo, popoldne bo 10. V sredo bo sonca več, na vzhodu bo še nekaj oblakov, veter bo dokončno ponehal. Iz dneva v dan bo malce topleje. V četrtek bo na nebu malo oblakov, nad nami bo toplejši zrak in po hladnem jutru se bo čez dan po dolgem času ogrelo nad 15 stopinj. Ob koncu tedna nas bo najverjetneje prešla manjša vremenska motnja. A do takrat je še teden dni. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča