Veter povzročal težave

0
1938

Medtem ko se je predvsem vzhodna polovica Slovenija kopala v soncu pri 22 stopinjah, pa je bilo marsikje drugače. O težavah zaradi močnega vetra poročajo z Jezerskega, kjer je v vetrolomu padlo več dreves. Na Kredarici so zabeležili sunek JZ vetra, ki je znašal 147 km/h.

Ob 21.38 je v Volčah, občina Tolmin, voda hudourniškega potoka zalila dve hiši in poplavila glavno regionalno cesto Tolmin – Nova Gorica. Gasilci PGD Tolmin so izčrpali vodo iz dveh hiš in vodo preusmerjali proč od drugih stanovanjskih objektov v bližini. Pred ogrožene objekte so postavili protipoplavne vreče. Z delovnim strojem je bil odmašen prepust in očiščena cesta. Cesta je bila zaradi nanosa materiala in vode več ur zaprta.

Ob 18.22 so v Kuteževem, občina Ilirska Bistrica, gasilci PGD Podgora-Podgraje s pomočjo gradbene mehanizacije očistili 30 metrov obcestnega jarka iz katerega se je izlivala meteorna voda in ogrožala bližnji stanovanjski objekt.

Ob 16.02 je na cesti Starod – Račice v občini Ilirska Bistrica, osebno vozilo trčilo v drevo in obviselo nad prepadom. Posredovali so gasilci PGD Podgrad in Ilirska Bistrica, ki so na lokaciji stabilizirali vozilo pred zdrsom, odklopili akumulator, iz vozila rešili tri osebe ter jim nudili prvo pomoč do prihoda reševalne ekipe NMP Ilirska Bistrica. V nesreči so bile dve osebi oskrbljene na kraju ena oseba pa je bila prepeljana v SB Izola.

Ob 16.20 je na regionalno cesto med naseljema Idrsko in Tolmin, na območju občine Kobarid, sunek vetra podrl pet dreves. Cesta je bila do odstranitve dreves in počiščenja cestišča, ki so ju izvedli gasilci PGD Kobarid, neprevozna.

Ob 16.56 se je v Podljubelju, občina Tržič, zaradi močnega vetra čez cesto podrlo drevo. Gasilci PGD Podljubelj so drevo odstranili.

Ob 9.43 je v Tolminu, v ulici Na hribih, meteorna voda zalila kolesarnico v stanovanjskem bloku. Gasilci PGD Tolmin so izčrpali meteorno vodo in očistili odtočne kanale.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj