sobota, 18 maja, 2024
DomaVremeVeter, sonce, mraz, morda snežne plohe

Veter, sonce, mraz, morda snežne plohe

Nekateri šolarji začenjajo z zimskimi počitnicami in verjamem, da se bo marsikdo odpravil na bele strmine. V soboto bo sicer še nekoliko bolj vetrovno, temperatura na 1.500 m bo okoli – 15 stopinj. Popoldne se bo na območju Pohorja pooblačilo. Lahko tudi rahlo sneži.

Dopoldne se bo v večjem delu Slovenije zjasnilo, sredi dneva in popoldne pa se bo oblačnost v vzhodni in osrednji Sloveniji spet povečala. Na Dolenjskem, v Beli krajini in na Kočevskem ni povsem izključena kakšna kratkotrajna snežna ploha. Mrzlo in vetrovno bo. Ob okrepljenem SV vetru bodo popoldanske temperature v večjem delu Slovenije od -6 do -1. Na Primorskem, kjer bo še pihala močna burja, pa bodo 3 oz. 4 stopinje.

V nedeljo se bo najhladnejši zrak v višinah umaknil iznad naših krajev. Pričakujemo lahko sončno vreme z le kakšnim osamljenim oblakom. V večjem delu Slovenije bo še pihal SV veter, na Primorskem šibka burja. Tudi ponedeljek bo sončen. Zaradi brezvetrja bo temperaturna razlika med nočjo in dnevom velika, marsikje bo dosegala 15 st. C. V nadaljevanju tedna, torej od pustnega torke, nas bo ob zahodnih višinskih vetrovih prešlo več oblačnih pasov, a bo ostalo večinoma suho in nekoliko topleje oz. manj hladno. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča