četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeVetrovna nedelja

Vetrovna nedelja

Ponoči bo na vzhodu in jugovzhodu pretežno, v osrednjih krajih in na severu pa delno oblačna. Več jasnine bo na Primorskem, kjer se bo burja še nekoliko okrepila, najmočnejši sunki bodo dosegali okoli 100 km/h. Tudi drugje po Sloveniji bo vztrajal severovzhodnik. Ob vetru in oblakih se temperature ponoči po nižinah ne bodo spustile prav nizko. Okoli ničle bo na vzhodu, jugovzhodu in v osrednjih krajih. Kakšno stopinjo pod ničlo bo na Gorenjskem, okoli 5 nad lediščem pa bo na Primorskem.

Vetrovno bo tudi čez dan, oblaki pa še naprej najbolj gosti na vzhodu in jugovzhodu Slovenije. Več jasnine bo na zahodu Slovenije. Od dopoldneva naprej bodo na jugovzhodu nastajale rahle padavine, popoldne pa se lahko plohe razvijejo tudi na vzhodu Slovenije. Tudi do nižin lahko pripleše kakšna snežinka, a bo količina padavin majhna. Temperature se bodo najvišje povzpele na Primorskem, do okoli 10 stopinj. V osrednjih krajih, na Gorenjskem in na vzhodu bo okoli 6, na jugovzhodu pa 3 stopinje.

V gorah bo tudi jutri pihal okrepljen severovzhodnik, ki bo prenašal novozapadli sneg ter gradil klože in povečal občutek mraza. Na 2500 m bo -11, na 1500 pa -6 stopinj Celzija. Dopoldne bo pretežno oblačno vreme, popoldne pa se bo s severozahoda jasnilo.

Teden se bo na zahodu začel s pretežno jasnim vremenom, medtem ko bo na vzhodu še delno oblačno. Še bo vetrovno, a bo veter po nižinah osrednje in jugovzhodne Slovenije nekoliko oslabel. Tam kjer bo vetra manj, bo zjutraj do 3 stopinje pod ničlo. Čez dan okoli 5 st. Na pustni torek in prvi dan meteorološke pomladi bo sončno s temperaturami okoli 7 stopinj Celzija. Tudi v sredo bo zjutraj hladno, a bo večji del dneva pretežno jasno. V nadaljevanju tedna bo veliko jasnine z nekaj oblaki.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča