petek, 29 marca, 2024
DomaVremeVetrovna velika noč

Vetrovna velika noč

Mraz se je v soboto popoldne spet vrnil v višje lege. In čeprav je pomlad so nekateri dan izkoristili za dričanje na belih strminah. Naprave na Voglu in Kaninu še vedno obratujejo, v nedeljo pa bo veter nekoliko krojil smuko. Sicer bo sončna, nastalo bo le nekaj plitvih kopastih oblakov, a pihal bo okrepljen SV veter. Po najvišjih vrhovih bodo najmočnejši sunki lahko dosegali hitrost okoli 100 kilometrov na uro, zato kljub soncu praznični dan ne bo najbolj primeren za obisk gora.

V prvem delu noči se bo zjasnilo v zahodni in severni Sloveniji, v drugem delu noči pa postopno tudi drugod. Nekaj oblačnosti bo zjutraj le na Kočevskem in v Beli krajini. Jutro bo precej sveže za sredino aprila, za še večji občutek svežine pa bo marsikje poskrbel okrepljen SV veter, na Primorskem zmerna burja. V večjem delu Slovenije bo od 2 do 5 st. C. Na Goriškem, v Vipavski dolini in ob morju bo okoli 7 st. C. V Alpskh dolinah, kjer bo vetra manj, pa se bodo temperature za krajši čas lahko spustile pod ničlo.

Sončno in vetrovno vreme se bo nadaljevalo tudi čez dan. Ker bo zrak zelo suh, bo vidljivost odlična, le nad hribi se bo lahko razvilo nekaj plitvih kopastih oblakov. Na Primorskem se bo ogrelo do 18 st. C, drugod bodo temperature nekoliko nižje, pričakujemo od 12 do 15 st. C.

V ponedeljek bo veter oslabel. Na Primorskem se bo nadaljevalo sončno vreme, drugod se bo po precej jasnem in hladnem jutru čez dan postopno pooblačilo. Torek bo oblačen in hladen. Dopoldne bo predvsem na vzhodu rahlo deževalo, popoldne pa bo nastalo nekaj ploh. Meja sneženja bo na okoli 600 metrov. V nadaljevanju tedna bo vreme krojil toplejši JZ veter. Prevladovalo bo oblačno vreme. Sreda bo suha, v četrtek pa nas bodo od zahoda spet zajele padavine. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča