V&F: Bankine bodo uredili tako kot je treba

0
4019

Iz Mestne občine Novo mesto so se odzvali na naš prispevek o vzdrževanju cest oz. bankin in sporočili naslednje: ‘ sodelavec iz oddelka za promet in mobilnost je zadevo preveril pri našem koncesionarju za vzdrževanje občinskih cest (CGP), kjer so se primerno hitro tudi odzvali. Iz urada za prostor in razvoj so sporočili, da je omenjeno cestišče že pometeno, bankino pa bodo po potrebi vnovič povaljali. Koncesionar za vzdrževanje občinskih cest prav tako sporoča, da bodo celotno traso sanirali z asfaltom tam, kjer ga še ni.’

…pred tem

Določene poklice in znanja v naši družbi vse preveč podcenjujemo, očitno tudi pisarniški, ki so zadolženi za izvedbe določenih projektov. Med slednjimi je tudi vzdrževanje cest in bankin. V ponedeljek so namreč utrjevali bankine ob cesti med Veliki in Malim Slatnikom, a takoj se vidi, da tega niso delali cestarji z znanjem in izkušnjami, pač neko drugo podjetje, ki očitno z omenjenim delom nima znanja in izkušenj. Nasuti pesek in kamenje, ki je za bankine ob tej cesti nekajkrat prevelik in nevaren.

Že dan po urejanju bankin je kamenja na cesti veliko in predstavlja nevarnost, da ga z gumami povozite, kamenje pa lahko odleti v drugo vozilo, kolesarja, motorista, ali pešca, ki jih ob tej cesti ne manjka. Prav tako je vožnja v takšnih razmerah nevarna za kolesarje in motoriste, da zdrsnejo po cestišču.

To je moje laično mnenje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj