petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaV&F: Besnenje narave. Nalivi, toča, veter

V&F: Besnenje narave. Nalivi, toča, veter

Slovenijo je prešla izrazita hladna fronta, ki je na JV Slovenije povzročila velike težave. Nebo se je po besedah ljudi, ki so se soočili z ujmo, dobesedno odprlo. Nalivi, padala je sodra, toča, velikosti od oreha do lešnika, nastale so hudourniške vode, zapihal je močan veter. Ob nalivih so se ceste spremenile v deroče reke, kar lahko vidimo s fotografij in posnetkov bralcev! V zadnjem primeru ni samo moč narave, ampak najverjetneje še kaj drugega, našega, človeškega, planerskega….

V regijskem centru za obveščanje Novo mesto so bili v večernih urah obveščeni, da so na območju Občine Trebnje, zabeležili več primerov, ko sta meteorna voda in blato zalila lokalne ceste in dvorišča stanovanjskih objektov, močan veter pa je podrl več dreves. Na dogodkih so posredovali gasilci PGD Ponikve in dežurni delavci Komunale Trebnje.

Podobno besnenje narave so imeli tudi na območju Občine Mirna Peč, kjer so zaradi zalitih objektov, blata in peska posredovali gasilci PGD Mirna Peč, Hmeljčič, Globodol in Jablan.

O težavah oz. poplavljenih cestah in zalitem lokalu poročajo tudi z območja Novega mesta, Šentjerneja, Krškega, kjer je veter podrl nekaj dreves. Z območja Brežic pa o izpadu električne energije na območju Artič – Arnovega sela, pa poroča brežiški Regijski center za obveščanje.

Iskrena hvala vsem bralcem, ki ste nam poslal manj prijetno plat vremena.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča