V&F: Blatno-športni praznik-CIKLOKROS 2016

0
540

Na Bajnofu v Novem mestu je v organizaciji KK Adria Mobil, JB centra in Fit kluba potekalo državno
prvenstvo v ciklokrosu. Na razmočeni progi se je za to disciplino zbralo veliko kolesarjev. Velika
atrakcija dirke so bili gledalci, ki so z trobljami in motornimi žagami pričarali enkratno vzdušje.
Zmago v elitni kategoriji si je priboril Vladimir Kerkez (KD ŠENČUR).

Tekaški kros je štel kot pregledna tekma pred prihajajočim evropskim prvenstvom. Tekaškega krosa, ki ima v svetu bogato tradicijo, se je udeležilo okoli 85 tekačev in tekačic. Na 8 kilometerski razgibani in blatni progi je bil najhitrejši Rok Puhar (AK TRIGLAV KRANJ), 27:37 pred Matejem Šturmom (AD SLOVENSKA BISTRICA)
27:53, tretji pa je bil Boštjan Vimpolšek (ŠD POSAVJE) 28:01.

 

Na startu ciklokros dirke se je zbralo razmeroma veliko kolesarjev iz večina slovenskih klubov.  KZS vztraja, da se v rezultate državnega prvenstva štejejo le posebna CX kolesa namenjena vožnji ciklokrosa češ, da gorski kolesarji imajo svoje prvenstvo. Večina kolesarjev med njimi vsi Novomeščani nimajo teh koles, zato se je za naslove borila le peščica. Ne glede na vse, so se kolesarji na težki progi borili kot da gre za svetovno
prvenstvo. Kolesarjem so bili v veliko pomoč navijači, ki so z trobljami in motornimi žagami pričarali enkratno vzdušje in jim pomagali skozi najtežje dele proge.

Kolesarji KK Adria Mobil so šele pred kratkim začeli s treningi za novo sezono in se za to dirko
niso posebni pripravljali. Kljub temu so zasedli odlične rezultate. Še najbolje se je odrezal Aljaž Jarc, ki je zmagal v kategoriji nad 15 let. Jaka Špoljar in Tin Hočevar oba Adria sta bila drugi oziroma tretji v kategorijo do 15 let. Med člani je za Adrio še zadnjič nastopil David Per, ki je bil šesti. Mesto za njim se je uvrstil Jon Božič. Omeniti je potrebno tudi najmlajše – predšolske otroke in šolarje, ki so nastopili na skrajšani 400 m dolgi progi in bili lepa popestritev prireditve.

Vsi udeleženci so bili zadovoljni z ambientom in organizacijo dirke za katero je organizator vložil veliko truda. Največ zaslug za prireditev ima Jure Zrimšek, ki je v Novem mestu gonilna sila in glavni promotor te atraktivne discipline.

ŠE O TEKAŠKIH NASTOPIH

V članski konkurenci je bil najhitrejši Rok Puhar (AK TRIGLAV KRANJ), drugi je bil Boštjan Vimpolšek (ŠD POSAVJE), ki je za zmagovalcem zaostal 24 sekund, tretji pa je bil Sebastjan Puš (AK KRKA NOVO MESTO), ki je v cilj prišel s časom 29:49.

Med mlajšimi člani je zmagal Matej Šturm (AD SLOVENSKA BISTRICA) 27:53. Drugi je bil Rob Svenšek (ATLETSKI KLUB BC) 28:22 tretji, pa je bil Jan Samide 28:43.

Med rekreativci se je Primož Porenta (ŠD BAM.BI A2U TEAM) 30:32 udeležil kar obeh disciplin (krosa in ciklokrosa) in za seboj pustil vse svoje konkurente. Drugi je bil Boštjan Hočevar (AK KRKA NOVO MESTO) 32:35, tretji pa Jure Rizmal 32:38.

Med članicami je bila na 6 kilometrski trasi najhitrejša Petra Race (AD MASS LJ) 25:49, katera pravi, da ji krosi zelo ležijo. Drugo mesto je osvojila domačinka Klara Ljubi (AK KRKA NOVO MESTO) 27:34, tretje mesto pa je osvojila tudi Novomeščanka Breda Škedelj (AK KRKA NOVO MESTO) 28:09.

Najbolj zanimivo je bilo v mladinskih kategorijah, kjer so se pomerili na 4 kilometrski progi. Najhitrejši je bil Amon Ambrož (AK ASFALT KOVAČ ŠENTJUR) 13:45, ki je presenetil mladega celjskega upa Jana Kokalja (AK KLADIVAR CELJE) 13:50, tretje mesto pa je zasedel Kristjan Hočevar kolesar KK Adrie Mobil, ki je
presenetil konkurenco in zmagal tudi med mlajšimi mladinci, drugo mesto je zasedel Matevž Cimermančič (AK DOLENJSKE TOPLICE), ki je imel nekaj težav na progi, saj mu je “šprinterica” ostala v blatu in je preostanek proge tekel le z eno šprinterico. Tretje mesto je zasedel Jaka Grže (AK Postojna).

Med mlajšimi mladinkami je bila prepričljivo najhitrejša Tina Česnik (AK VELENJE) 15:56. Na drugo stopničko se je povzpela Urška Arzenšek (AD KLADIVAR CELJE) in na tretjo Živa Bračič (AK VELENJE). Med starejšimi mladinkami je zmagala Ingrid Železnik (AK KRKA NOVO MESTO). Mlajši pionirji so se pomerili na 1 kilometrski progi. Zmagal je Andrej Motoh (ATLETSKI KLUB ASFALT KOVAČ), drugi je bil Gaber Kobal (ATLETSKI KLUB POSTOJNA) in tretji Rok Vidic. Med mlajšimi pionirkami so tekle tudi nekatere nadobudne mlade kolesarke, ki so odvozile tudi ciklokros. Zmagala pa je tekačica Marija Klara Cimermančič
(DOLENJSKE TOPLICE). Druga je bila Luna Vidic (AK Koper), tretja pa Lina Ilar (AK KRKA NOVO MESTO).
Med starejšimi mladinkami je bila najhitrejša Anja Jerele (AK KRKA NOVO MESTO). Druga je bila Tjaša Sušnik (KK SAVA KRANJ), tretja pa Ela Kolar.

Starejši mladinci so pretekli 2 kilometra. Najhitrejši je bil Matija Rizmal (AK RADEČE), drugi je bil Martin Tome (KONJIŠKA ATLETSKA ŠOLA – KAŠ), tretji pa Jakob Medved (ŠPORTNO DRUŠTVO TEK JE LEK).

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj