V&F: Blazinice tolažbe na OŠ Dragotin Kette

35700
306

Na Osnovni šoli Dragotina Ketteja v Novem mestu je bil danes prav poseben dan, saj so učenci, ki so izdelovali blazinice tolažbe, slednje predali policistom. Zaključne prireditve se je udeležila tudi policistka PU Nm, Staši Zupanc, ki je pobudnica dobrodelnega projekta Blazinica tolažbe in ki je tudi letos sodelovala s pridnimi učenci. Na dogodku so nastopili tudi glasbeniki policijskega orkestra in otroci. Policisti PU Nm in gasilci PGD Šmihel pa so učencem razkazali tudi svoja vozila in opremo.

Ročno sešite blazinice so namenjene otrokom, ki so priče ali so udeleženi v dogodkih, ki jih obravnavajo policisti (nasilje v družini, prometne nesreče, nasilna kazniva dejanja, kršitve javnega reda in miru, samomori ipd.). Blazinice policisti ob takšnih dogodkih podarjajo otrokom in na ta način poskušajo najmlajšim omiliti bolečo izkušnjo. S tem dejanjem otrokom sporočajo, da jim lahko zaupajo in da lahko pri policistih vedno poiščejo pomoč.

 

35700 KOMENTARJI

  1. Ideja desetletja! Občudovanje in čestitke, ljuba Stanislava Staša Zupanc!???? Ne samo osebnost Novega mesta, osebnost Slovenije! Zame osebno OSEBNOST SVETA! ?Ker je ta projekt iz čiste duše porojen. Mami Jasna Ignjatič, lahko si ponosna do stropa in čez! ???

    • Ta projekt je res unikum, nisem se slisala, da bi kdo pogruntal kaj takega. Le moja srčna deklica z veliko empatije in čustvene inteligence, moja nekdanja pridna učenka Staši! ? Projekt je lahko namenjen vsem otrokom sveta, ki se znajdejo v raznih hudih stiskah in radikalnih situacijah. Res vredno posnemanja! In da blazinice šivajo tudi otroci! ? S tem so motivirani h koristni kreativnosti, privzgaja pa se jim tudi socialni in humanitarni čut, česar, žal, v tem turbosvetu cedalje bolj primanjkuje … ????❤

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj