V&F: Dobre pol ure besnenja, sunki do 106 km/h

13
4930

Nad JV Slovenijo se je razbesnelo neurje, ki je prihrumelo iz Italije, prek Jadrana, Notranjske in Kočevske. Zapihal je silovit veter, ki je na območju občine Novo mesto ruval drevesa in odkrival strehe. Zabeleženih je bilo več udarov strel. Nevihtna linija se je iznad Novega mesta tako pomaknila proti Šentjernejskemu polju, kjer je veter prav tako povzročil težave. O vetrolomu in odkritih strehah poročajo tudi z območja Brežic. Piš vetra je na območju Novega mesta v sunkih dosegal hitrost do 106 km na uro.  Na stari cesti H1, med Kronovim in Otočcem je drevo padlo na cesto, ste nam še sporočili bralci. Posredovali so tudi gasilci PGD POTOV VRH SLATNIK, ki so pomagali odstraniti podrta drevesa.

Pred Dolenjsko je nastala izredno nevarna nevihtna linija, ki jo spremlja silovit veter, ki podira drevesa. Doseglo nas je neurja. O podrtih drevesih poročajo iz Stranske vasi.

Vremenska fronta se bo iznad naših krajev pomaknila proti V. Padavine z nevihtami se bodo jutri pojavljale tudi S od nas. Zahodni del Evrope bo jutri bolj oblačen, na V pa bo sončno vreme. Visoke temperature na Balkanu bodo vztrajale tudi jutri, vročina na J Italije pa bo jutri popustila.

Sicer pa bo na Zahodu oblačno s padavinami, tukaj lahko proti jutru nastanejo neurja. Padavine bodo do jutra zajele osrednjo Slovenijo. Vzhodna polovica Slovenije bo zjutraj še suha.  Jutro bo nekoliko manj toplo, a še vedno prave osvežitve nebo.

V večjem delu Slovenije bo od 18 do 21. Prijetnih 16 bo od Gorenjske do Štajerske, pa tudi na Notranjskem in Kočevsko-ribniškem koncu. Popoldne bo spremenljivo oblačno, s padavinami, tudi nevihtami, ki jih bo več v Z polovici Slovenije. Na V bo večji del dneva prevladovalo sončno vreme. Padavine bodo do večera večinoma ponehale. Bo pa nekoliko manj vroče kot minule dni. Nad 30 stopinj bo na JV in v Pomurju, drugje bo od 24 do 29 stopinj.

V soboto dopoldan bo oblačno s krajevnimi padavinami, lahko tudi nevihtami. Popoldne se bo od Z postopoma zjasnilo. Ponekod bo zapihal S veter. Hladneje bo, okoli 25 st C. V nedeljo bo spet sončno, s temperaturami okoli 27 s C. Prihodnji teden bo spet bolj stabilno vreme s temperaturami okoli 30 st C.

 

 

13 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj