V&F: Dolenjska inovacija Antona Jakšeta – Motulii

0
2842

Prav lepo se je po dolgih letih slišati s sošolcem Tonijem iz osnovne šole. Po slednji je šel vsak svojo pot in po dobrih 30 in več letih je pogovor še toliko bolj zanimiv. Čeprav v pogovoru sploh ni bilo zaznati, da se že dolgo nisva videla, pogovarjala. Očitno nama je ostalo privzgojeno spoštovanje drug drugega še iz otroštva.

In kako lepo je, da človek z voljo, delom in znanjem uspe. Toni oz. Anton Jakše iz Zaloga pri Novem mestu je inovator, ki je v svojem podjetju izdelal in patentiral mobilno dvižno ploščad, slednja je lahko večnamenska. In v teh dneh jo lahko opazimo nad garažno hišo nasproti glavne avtobusne postaje Novo mesto. Na dvignjeni ploščadi boste videli vozilo AUDI Q3, sportback, Avtohiše Berus.

Prav omenjena ploščad je še kako zanimiva prodajalcem avtomobilov in oglaševalskim podjetjem, pa tudi odrskemu dogajanju, ko bodo slednja spet lahko zaživela.

Motulii lahko vozilo dvigne do 3 metrov visoko le v treh minutah!

V&F: Dolenjska inovacija Antona Jakšeta - MotuliiPri tem ploščad omogoča tudi nagibanje. Kot pravi Toni, je prednost ploščadi, da se hitro postavi in razstavi. Za postavitev slednje namreč ne potrebujemo temeljev, saj se povsem prilagodi terenu. Prav tako enostaven je tudi transport. Ploščad je v razstavljenem stanju široka dva metra in dolga 5.30 metra, tako da jo lahko prepelje vlečna služba, ki lahko hkrati vozi tudi razstavni avtomobil.

Nosilnost ploščadi je dve toni in pol. Toni še pravi, da obstajajo podobne ploščadi, ampak takšna kot je njegova, na globalnem trgu še ne obstaja. Torej, inovacija z Dolenjske bo zagotovo kmalu našla kupce, tako doma kot v svetu.

Tokrat so razmere neprijazne, zaradi znanega virusa, a ko se bo tudi ta zgodba zaključila, se ni bati, da Tonijeva inovacija ne bi zaživela tako kot si jo je zastavil. A do prijaznejših časov lahko ploščad občudujemo v Novem mestu.

Odlike ploščadi: mobilnost, samoprilagodljivost, brez temelja, hitra postavitev.

Učinkovitost: odlična vidnost (skupaj s predmetom do dobrih 5 metrov), vidno tudi ponoči, postavitev velikih predmetov, ploščad je kot velik oglaševalski pano 3D dimenzije, ki ima pod seboj še 3 metrsko platno, ki ga prilagodijo željam najemnika.

Več o podjetju in ploščadi, prav tako vse koristne informacije boste našli na njihovi spletni strani – TUKAJ.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj