V&F: Doživite južno mejo na zemlji, v zraku in vodi

0
873

Slovenska južna meja je v zadnjem obdobju največkrat omenjena zaradi t.i. migrantske krize, a žal vse prevečkrat zapostavljena in prezrta, saj je na območju čudovite pokrajine Bele krajine še kaj drugega. Tukaj živijo prijazni domačini, ki so izredni gostitelji, na ogled so številne zgodovinske in naravne znamenitosti, naravne lepote z rekami Kolpo, Lahinjo, Krupo in izvrstna kulinarika. Potepali smo se po deželi brez in bilo je lepo. Obiskali smo Gostišče Veselič v Podzemlju, ki je bila polna tujih gostov. Andreja pa jih je s svojo pridno ekipo razvajala z domačo kulinariko in prijaznim odnosom. Kamp Podzemelj je bil prav tako nabito poln, s številni kopalci, pa Griblje in Pobrežje, kjer stoji stari grad. Ob Kolpi pa mlin Kuzma, poleg pa čudovita plaža in jez.

Pestro dogajanje je tudi na Letališču Prilozje, ki je le streljaj od Podzemlja. Tam Aeroklub Bela krajina že vse poletje ponuja polete z letalom, skoke s padalom, tudi v tandemu. Pričakujejo vas tudi v nedeljo. In glede na to, da je pred nami še nekaj lepih vremenskih dni, to izkoristite za obisk Bele krajine. Mi smo obiskali samo delček, ampak vemo, da je tega še ogromno. Veseli vas bodo.

Nazaj grede smo se morali ustaviti še na Jugorju pri Badovincu na njihovem karampapuliju. Potem pa s sončne spet na senčno stran Gorjancev. 😉

Letališče v Prilozju in ne v Prelesju kot je zapisano v videu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj