četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaV&F: Eksplozija v kuhinji, ena oseba poškodovana. Spet gorelo

V&F: Eksplozija v kuhinji, ena oseba poškodovana. Spet gorelo

Še ena zelo delovna nedelja za gasilce, kljub prepovedi kurjenja v naravi, so slednji večkrat posredovali. Največkrat na t.i. znanih lokacijah, kjer se tamkajšnji občani ne zmenijo za pravila oz. ukrepe. Zgodila pa se je tudi nesreča v stanovanjskem objektu. Po poročanju novomeškega Regijskega centra za obveščanje se je okoli 14. ure v Zabrdju, občina Mirna, zgodila eksplozija plina v kuhinji stanovanjske hiše. Gasilci PGD Mirna so pogasili začetni požar, iz prostora odstranili plinske jeklenke in prezračili prostore. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so na kraju oskrbeli eno opečeno osebo in jo odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih kriminalistov in policistov so stanovalci sosednjih hiš po eksploziji vstopili v hišo, iz katere so rešili poškodovanega moškega in pogasili manjši požar. Iz stanovanja so varno odstranili tudi dve odprti plinski jeklenki. Poškodovanega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli manjše opekline. Vzrok oziroma vse okoliščine eksplozije plina, v kateri je bila poškodovana tudi sosednja hiša in dva avtomobila, kriminalisti še preiskujejo. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Požari v naravi oziroma na prostem

20. 3. 2022 ob 11.32 je v Črmošnjicah pri Stopičah, občina Novo mesto, zaradi požiganja trave  zagorel lesen električni drog in kabli.  Gasilci GRC Novo mesto in PGD Stopiče so pogasili okoli 100 kvadratnih metrov trave in električni drog. Za ožgane električne kable bo poskrbel dežurni delavec elektra.

20. 3. 2022 ob 15.04 je na Prapreški poti na Otočcu, občina Novo mesto, gorela suha trava, podrast in nizko grmičevja. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Otočec so pogasili požar na površini okoli en hektar.

20. 3. 2022 ob 15.40 je pod daljnovodom v Žabjaku, občina Novo mesto, gorela suha trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Prečna so pogasili požar na površini okoli pol hektarja.

20. 3. 2022 ob 16.58 je v Poganški hosti, občina Novo mesto, gorela gozdna podrast in ostanki sečnje. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar na površini okoli hektarja in pol.

Malo pred 19. uro pa je spet zagorelo v Žabjaku in pri Pogancih. Video požara v Žabjaku. Kdo odgovarja, kdo plača?

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča