V&F: Ga že imate? Igračko – zabojnik za otroke… in odrasle :)

V&F: Ga že imate? Igračko – zabojnik za otroke… in odrasle :)

-
0 533

V tej naši mali deželi premoremo toliko krasnih, mladih ljudi, ki s svojo inovativnostjo, opazovanjem in ustvarjalnostjo, poskrbijo, da so lahko naša družinska, prijateljska sobivanja prijetnejša. In Gašper Mlakar je eden izmed mladih ustvarjalcev, ki se na trgu predstavlja z inovativnim še kako priročnim zabojnikom za najmlajše, po katerem stremijo tudi starejši. Poimenoval ga Igračko, gre za lesen zabojnik za shranjevanje igrač, ki se v trenutku lahko spremeni v prikladno mizico, pokrivalo pa v dva stolčka. Les pričara toplo vzdušje. Kakovost in stilska dovršenost pa potrjuje, da gre hkrati tudi za unikaten dizajnerski kos pohištva.

Razstavljanje, pospravljanje in sestavljanje zabojnik tako poskrbi, da je Igračko poleg že prej omenjenih odlične funkcionalnosti, tudi dober didaktični pripomoček. Slednji med drugim otroka usmerja do nekakšne odgovornosti in vzgoje. Brezbrižna igra postane nevsiljiva disciplina oz. skrb za urejenost domačega ‘igrišča.’ In ko se dva malčka po igri posedita za na stolčka oz. za mizo Igračka, je tukaj še socialni dialog, debata, druženje. Zakaj pa ne. 😉

Gašper Mlakar je je ponosni ati in oblikovalec, ustvarjalec, ki zna in ve, kaj je za njegova dva malčka dobro. In prav njegova otroka mu po svojih najboljših močeh pomagata pri razvijanju njegovih izdelkov. Večina slednjih nastane prav zaradi malčkov, po njunih željah in željah mladih staršev.

IGRAČKO

Gašper pravi, da se dobro spomni, kako mu je stara mama pripovedovala o svojem otroštvu in o tem, kako so odraščali skoraj brez igrač oziroma so si jih tistih nekaj, ki so jih imeli, kar sami naredili. Sedaj pa, ko pridem v sobo svojega triletnega sinka, včasih skoraj nimam kam stopiti, toliko se jih valja po tleh. 🙂 Pa vendar smo veseli, kadar nam uspe, da je njegova soba vsaj za trenutek pospravljena in urejena. Tako potrebujemo kar nekaj zabojev, da so igrače na nek način pospravljene, ko jih sinko jih ne potrebuje.

Ker pa vemo, da nam pogosto primanjkuje prostora, sem tudi tokrat razmišljal o večfunkcionalnosti in jo uresničil z Igračkom. Pokrivala (dva lesena dela s katerimi se zabojnik zapre) se lahko namreč v trenutku spremenita tudi v dva priročna in uporabna stolčka, dodaja Gašper.

Igračko je preproste kvadratne oblike in je v celoti izdelan iz masivnega smrekovega lesa. Ravno les je tisti, ki s svojo raznovrstnostjo omogoča igračkotu prilagodljiv videz in umestitev v slogovno raznolike prostore. Igračko ima funkcijo zaboja za pospravljanje igrač in pokrivalo, ki sta hkrati tudi stolčka primerna za sedenje tako najmlajših kot odraslih. Njegova oblika poleg omenjenih funkcij omogoča tudi druge raznovrstne možnosti uporabe. Zaboj, ki je dimenzij 50x26x23 cm lahko uporabimo kot pručko ali kot manjšo mizico. Stolček, pa je dimenzij 27x30x27 cm in je njegova uporabnost odvisna od otrokove domišlije. Pri nas je “gasilski avtodom” 😀

Več o Gašperjevi ustvarjalnosti boste našli na myoscarland.sifacebook.com/MyOscarLand in na instagram.com/myoscarland.  S tem bomo Gašperja podprli pri njegovi nadaljnji in nevsiljivi ustvarjalnosti.