V&F: GHD Gorjanci – s formulo s ceste

0
4095

Mednarodna gorsko – hitrostna dirka na Gorjance se je danes začela z dvema tekoma za trening. Trening je zaznamoval tudi odstop oz. nesreča italijanskega voznika Marietta Nalona, ki je izgubil nadzor nad svojim bolidom in pri odcepu za Podgrad izgubil nadzor in zapeljal s ceste. Bolid je uničen, z Italijanom je vse v redu.

Tretji trening je bil odpovedan, zaradi neugodnih vremenskih razmer. V konkurenci 108 vozil je s progo na Gorjance najhitreje opravil Italijan Federico Liber (Gloria C8P – EVO), ki je bil najhitrejši v obeh tekih za trening. Najhitrejši čas 01:44.580 je postavil v 2. vožnji. Za njim se je uvrstil Čeh Vaclav Janik (Norma M20FC), ki je zaostal skoraj 6 sekund za najhitrejšim časom Italijanom.

Zanimivo, da sta oba dvakratna zmagovalca Gorjancev Liber je slavil v letih 2013 in 2015, Janik pa v letih 2012 in 2014. Najboljši izmed Slovencev v generalni razvrstitvi je bil Milan Bubnič, ki je edini od Slovencev odpeljal progo pod dvema minutama. Italijanski zvezdnik gorskih dirk Federico Liber je v najboljšem možnem slogu nakazal, da želi osvojiti Gorjance še tretjič. S svojim prototipom je že na prvi vožnji za trening postavil najboljši čas dneva.

V slovenskem državnem prvenstvu je bil daleč pred konkurenco trenutno vodilni v skupnem seštevku Milan Bubnič (Lancia Delta HF). Še najbolj se mu je približal Peter Marc (Mitsubishi Lancer IX), ki pa je zaostal več 7 sekund. Na tretje mesto se je uvrstil Aljoz Udovč (Renault Clio R3).

Jutri se obeta lep sončen dan in pravi praznik avtomobilizma. S prvo vožnjo pričnemo ob 10. uri, 2. vožnja pa je predvidena ob 13. uri. Vabljeni vsi ljubitelji bencinskih hlapov!