petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeV&F: Glasna, hladna, mokra, ledena, snežna in vetrovna

V&F: Glasna, hladna, mokra, ledena, snežna in vetrovna

Pred nami je konec tedna, ki pa bo vremensko precej pester, še posebej v soboto. Že danes je okrepljen jugozahodnik naznanil spremembo. V sunkih je veter presegel hitrost 60 km/h. V soboto zgodaj popoldne je prihrumela še hladna fronta z okrepljenim severnikom, padavinami, tudi nevihtami. Ponekod je padala sodra, manjša toča, marsikje se je meja sneženja spustila zelo nizko oz. do nižin. Na okoli 600 metrov lahko zapade tudi okoli 10 cm snega. V eni uri se je samo v Novem mestu ohladilo za 10 stopinj.

Zvečer bodo padavine na severu že ponehale. Popoldne bo na Primorskem zapihala zmerna do močna burja. Popoldne se bo hitro hladilo.

V noči na nedeljo bodo padavine povsod ponehale, ponehala bo tudi burja na Primorskem. V nedeljo dopoldne bo precej jasno, jutro bo hladno. Čez dan bodo nastajali kopasti oblaki, popoldne v notranjosti posamezne kratkotrajne plohe. Predvsem na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severni veter. V ponedeljek in torek bo pretežno jasno. Zjutraj bo hladno, čez dan pa vse topleje. (ARSO)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča