V&F: Hudi nesreči, 16-letnik umrl

0
6479

Na Dolenjskem sta se zgodili dve hudi prometni nesreči. Popoldne je v nesreči v kraju Vrh pri Šentjerneju umrl 16-letni fant, ki je vozil avto brez izpita. V nesreči se je poškodovala tudi njegova 15-letna sopotnica. Dopoldne pa se je pri Doljnem Kotu huje poškodoval motorist. V tej nesreči se je poškodoval tudi kolesar.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili:

Nekaj pred 10.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Sotesko in Dvorom. Po prvih ugotovitvah naj bi 31-letni motorist prehiteval kolesarja in ga z vozilom oplazil. 29-letni kolesar je izgubil oblast nad kolesom in trčil v 31-letnega kolesarja. Oba kolesarja sta se pri padcu lažje poškodovala. Oblast nad motorjem pa je izgubil tudi motorist, ki je po padcu drsel in trčil v stoječe tovorno vozilo. Voznik tovornega vozila naj bi opazil padec kolesarjev in vozilo pravočasno ustavil. Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Okoli 16. ure se je zgodila prometna nesreča pri Šentjerneju. Po prvih ugotovitvah policistov naj bi mladoletnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad osebnim avtomobilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. 16-letni voznik je zaradi hudih poškodb umrl, huje poškodovano 16-letno potnico so reševalci odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti se preiskujejo.

Poročili Regijskega centra za obveščanje Nm:

Prva nesreča se je zgodila dopoldne ob 10.33 uri so se na cesti Dvor–Soteska pri kraju Dolnji Kot, občina Žužemberk, zaleteli motorist in dva kolesarja. V nesreči sta se poškodovali dve osebi, ki so ju reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico.

Ob 16.00 se je pri naselju Vrh v občini Šentjernej voznik z osebnim vozilom zaletel v drevo ob cesti. V nesreči sta bili udeleženi dve osebi, ena je zaradi poškodb umrla, druga je bila hudo poškodovana. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so zavarovali kraj nesreče in s tehničnim posegom rešili ukleščeni osebi.