četrtek, 28 marca, 2024
DomaNekategoriziranoV&F: Imamo belo zimo ;)

V&F: Imamo belo zimo ;)

Marsikje po Sloveniji je že pozno popoldne začelo obilno snežiti. Na JV Slovenije je bilo marsikje vse do 21. ure suho. Takrat so ponekod začele naletavati prve snežinke, a slednjih ni bilo veliko. Dve uri kasneje pa je vreme postreglo z manj prijetno različico, saj je začelo deževati. Slednje ob takšnih razmerah pomeni nevarnost poledice in nastanek žleda. K sreči je proti jutru spet začelo snežiti in sneg je pobelil tudi JV Slovenijo. Na območju Novega mesta je zapadlo do 10 cm snega.

Na Gorenjskem, ter v višjih legah severne Primorske in na Notranjskem bo zapadlo od 20 do 30 cm snega, drugod po nižinah osrednje in južne Slovenije od 10 do 20, na vzhodu pa od 5 do okoli 10 cm. Zjutraj bo na severozahodu okoli -4, drugod od -2 do 1, na Primorskem do 6 °C.

V četrtek bo večinoma oblačno. Občasno bodo še padavine. Na Primorskem bo deževalo, ob morju bo lahko zagrmelo. Pihala bo šibka burja. Drugod bo snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem do 9 °C.

V petek in soboto bo zmerno do pretežno oblačno, po nekaterih nižinah bo predvsem zjutraj in dopoldne megla. V soboto bo lahko na jugu naletaval sneg. Ponekod bo pihal severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. V nedeljo bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. (ARSO)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča