V&F: In če bi bila zima tri mesece?

19
1169

Čeprav je bila zadnja zima dobra dva meseca dobesedno suha in bilo večjih posredovanj zimske službe na območju Dolenjske, pa je bila kot kaže druga polovica februarja velik zalogaj tudi za finančna sredstva, ki jih občina namenja zimski službi. Na območju Novega mesta za zimsko službo skrbi CGP, ki ima pod svojim okriljem tudi koncesionarje. In ker je v zadnjih dneh zapadlo veliko snega je bilo posledično veliko dela.

A ceste so bile glede na kategorijo očiščene ‘temu primerno.’ Zadnji dan februarja so padavine čez dan ponehale, pokazalo se je sonce. Ceste t.i. višje kategorije so bile povsem normalno prevozne, medtem ko so bile ceste nižjega ranga v stanju kot ga lahko vidite v videu. Bolj nas je zmotila informacija, da so koncesionarji hoteli očistiti oz. odstraniti spluženi sneg in posuti ceste, a tega jim niso dovolili, češ da zaradi sredstev. Ceste, ki vodijo z vasi proti mestu, so bile, nekatere so še vedno, slabo prevozne. Ne moti toliko snežna podlaga kot ozko cestišče, saj se dve vozili ponekod sploh ne moreta srečati. Vprašanje o morebitni prepovedi čiščenja t.i. vaških cest smo naslovili tudi na Mestno občino Novo mesto.

Vsekakor si ne predstavljamo, da bi imeli tri mesece povsem bele zime.

 

19 KOMENTARJI

  1. prejsni sneg smo imeli nad precno suhor takole cesto 2 dni.ce zavijes desno smo se 3 hise in smo bili odrezani od pluzenja,niti posipaval niso. noben ni mogel v sluzbo dokler nismo sami posipal ter naredili s lopato kolesnice..obup

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj