V&F: Izkušnje in medsebojna povezanost

0
195

Živilski paketi na Karitasu in Rdečem križu so pripravljeni, obleke razvrščene, krkaši so napolnili zaloge prav na vseh lokacijah, kjer so zbirali potrebščine in hrano za male živali. Družili so se s starejšimi občani in varovanci v društvih, zavodih in šolah s prilagojenim programom. Ob koncu 7. Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva bodo to soboto gostili še 2000 slušateljev univerze za tretje življenjsko obdobje in zaposlenih v humanitarnih ustanovah in domovih starejših občanov, s katerimi sodelujejo. Predstavili jim bodo proizvodnjo farmacevtskih izdelkov. Na jutrišnjem dnevu odprtih vrat bo sodelovalo več kot 120 krkašev prostovoljcev.

Na videposnetku si oglejte vtise z druženja s starejšimi občani v Novem mestu in z varovanci Varstveno-delovnega centra Novo mesto, dnevnega centra CUDV Draga Novo mesto in CUDV Draga Ig.

V četrtek in v petek smo opravljali najrazličnejše prostovoljne dejavnosti. Zastarejše občane v Ljutomeru smo pripravili kulturni program, z varovancivarstveno-delovnega centra v Ljutomeru smo se sprehajali, razgibavali in jim pomagali pri vsakodnevnih opravilih. V domu za starejše občane v Trebnjem je nastopil Mešani pevski zbor Krka. Otrokom in mladostnikom iz Mladinskega doma Malči Beličeve pa smo omogočili kopanje v Termah Krka v Dolenjskih Toplicah. V ljubljanskem živalskem vrtu pa smo pomagali pri urejanju parka.

Nadaljevali smo z zbiranjem potrebščin, ves teden so na več lokacijah po Sloveniji potekale tudi krvodajalske akcije. Na Rdečem križu v Ljubljani in Novem mestu smo razvrščali oblačila.

Humanitarne dejavnosti so letos potekale tudi v 19 Krkinih podjetjih in predstavništvih v tujini. Krkaši iz Ruske federacije so na zadnjem cikličnem srečanju organizirali dobrodelni sejem.

V tem tednu smo krkaši darovali svoj čas, energijo in toplino, pridobili nepozabne izkušnje in se povezali z ljudmi, ki so potrebni pomoči.

DEJAVNOSTI PO ŠTIRIH DNEH
– v akciji je sodelovalo 891 krkašic in krkašev prostovoljcev. 12 % se jih je akcije udeležilo prvič.
– Zbrali smo 3 tone oblačil, knjig, igrač, hrane in drugih potrebščin.
– 257 krkašev je darovalo 114 litrov krvi. 10 % jih je kri darovalo prvič.
– Družili smo se z varovanci 9 delovnih centrov in šol za učence s posebnimi potrebami ter zanje pripravili različne delavnice, igre in predstavitve.
– Družili smo se v 28 domovih starejših občanov in zanje pripravili različne delavnice.
– Na Karitasu in Rdečem križu smo pripravili 583 prehrambnih paketov (4,5 tone) in pomagali razvrstiti 2,7 tone oblačil.
– Zbrali smo 209 kg hrane za male živali, so še sporočili iz Krkine Službe za odnose z javnostmi.