V&F: Jesenska sreda in nekaj težav

0
507

Po nočnem prehodu hladne fronte nad Slovenijo si hitrega izboljšanja vremena ne moremo obetati, saj bo v sredo in četrtek na vreme pri nas še vplivalo višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka, ki bo še naprej skrbelo za nastanek krajevnih padavin. Ob pomiku ciklona nad Balkan bo v sredo v Istri in Kvarnerju zapihala burja, ki bo močno ohladila zgornjo plast morja. Najmočnejši sunki burje bodo marsikje presegli hitrost 100 km/h.

V Kvarnerju in na severnem Jadranu bo zapihala burja, do 100 km/h in bo močno ohladila zgornjo plast morja. Aljoša nam je poslal dogajanje na Pašmanu.

V Kvarnerju in na severnem Jadranu bo zapihala burja, do 100 km/h in bo močno ohladila zgornjo plast morja. Aljoša nam je poslal dogajanje na Pašmanu.

Gepostet von Dolenjskanews am Mittwoch, 5. August 2020

Okoli polnoči je na območju Novega mesta veter v sunkih presegel 50 km/h.

4. 8. 2020 ob 18.00 je v naselju Velika Loka, občina Trebnje, veter odkril streho stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Velika Loka so prekrili približno 5 kvadratnih metrov strehe s strešniki.

5. 8. 2020 ob 5.43 je na cesti Tribuče-Bojanci, občina Črnomelj, podrto drevo oviralo promet. Drevo je odstranil dežurni delavec cestnega podjetja.

5. 8. 2020 ob 5.47 se je na cesti Žužemberk-Bič, občina Žužemberk, čez vozišče podrlo drevo. Drevo je razžagal in odstranil dežurni delavec komunalnega podjetja.

Ob 8.48 je na Senušah, občina Krško, drevo padlo čez vozišče in oviralo promet. Drevo so odstranili dežurni delavci podjetja komunalnega podjetja.

Ob 8.21 je v naselju Ardro pri Raki, občina Krško, drevo padlo čez vozišče in oviralo promet. Drevo so odstranili dežurni delavci komunalnega podjetja.

Ob 8.19 je na Šercerjevi ulici na Senovem, občina Krško, prišlo do udora zemlje. Stanovanjski objekt ni ogrožen. Plaz si je ogledal svetovalec za zaščito in reševanje na občini Krško.

VIDEO: med snežnimi meteži me ni tako hladilo kot nocoj, sredi poletja, ko se 'kregata vremenska jug in sever.' Obleka je bila v obeh letnih časih snemanja enaka 😉

Gepostet von Rob Er am Dienstag, 4. August 2020

Z okrepljenim SV vetrom bo k nam dotekal hladnejši zrak. Najbolj sveže bo zjutraj na Gorenjskem, kjer bo le 10 st. C. V večjem delu vzhodne in osrednje Sloveniji bo do največ 15, na Primorskem od 16 do 18 st. C.

Tudi čez dan se bo v vzhodni in osrednji Sloveniji nadaljevalo oblačno vreme s pogostimi padavinami, ponekod bodo še nastajali nalivi. Reke na teh območjih bodo naraščale, a do večjih razlivanj naj ne bi prišlo. Bolj kot bomo šli proti zahodu, manj bo dežja, med oblaki pa bo tudi nekaj jasnine. Največ sonca bo popoldne na Primorskem, kjer se bo ob zmerni burji ogrelo do 27 st. C. Drugod bodo temperature precej bolj jesenske. Marsikje na vzhodu bodo ves dan ostale pod 20 st. C.

Tudi v gorah bo nepredvidljivo. V Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah bo večinoma suho, drugod bo pogosto deževalo. Zjutraj in del dopoldneva bo pihal močan, nato pa zmeren SV veter.

V četrtek zjutraj bo marsikje na vzhodu še deževalo, čez dan pa bo dež povsod ponehal in pokazalo se bo sonce, le nad hribi bo popoldne še nastalo nekaj kratkotrajnih ploh ali neviht. V petek, soboto in nedeljo bo prevladovalo sončno in spet bolj vroče vreme. Popoldanske nevihte bodo tudi v gorah malo verjetne. Dnevne temperature bodo okoli 30 stopinj. (Rok Nosan)

VIDEO: DEŽ IN VETER

Gepostet von Dolenjskanews am Dienstag, 4. August 2020

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj