sobota, 18 maja, 2024
DomaVremeV&F: K sreči brez večje škode

V&F: K sreči brez večje škode

Ob veliki nestabilnosti ozračja po Sloveniji so spet nastajala krajevna neurja z nalivi in močnimi sunki vetra, udari strel in ponekod tudi s točo. Kaže da bo tudi noč na četrtek še nemirna. Prešla nas bo fronta. Spremljajte radarsko sliko ARSO – TUKAJ.

Nekaj po 14. uri se je nad Kočevjem izoblikovala nevihtna linija, ki se je pomaknila proti Dolenjski in Beli krajini. Še ena nevihta celica je nastala na Hrvaškem in se v Beli krajini povezala z zelo dolgim nevihtnim sistemom, ki je segal vse od Kolpe do Mirne na Dolenjskem in se pomikal proti vzhodu. In po barvah z radarske slike je očitno, da je na nekaterih območjih padala toča. Veter je na območju Novega mesta v sunkih dosegel skoraj 60 km/h. O zaliti hiši poročajo iz vasi Loka v občini Šentjernej. Posredovali so gasilci PGD Stara vas-Loka. Drevo pa je padlo na električne vodnike na območju Brezovice pri Metliki.

V Novem mestu se je ohladilo za okoli 12 stopinj. Iz slabih 28 na 16 stopinj.

Najtopleje bo na Goriškem, kjer se bo ogrelo do 30 stopinj. Kakšna stopinja manj bo v osrednji in JV Sloveniji ter ob morju. Na severu pa bodo termometri pokazali od 25 do 28 st. C.

V četrtek kaže na večinoma oblačno vreme z le krajšimi sončnimi obdobji. Skozi ves dan bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo bolj pogoste na severu in zahodu Slovenije. Povsem drugačen bo petek, ko bo sončno. Kakšna nevihta bo tudi nad hribi prej izjema kot pravilo. Sonce nas bo spremljalo tudi ob koncu tega in na začetku prihodnjega tedna. Ker se bo k nam širil vroč afriški zrak, se bomo počasi vzpenjali po temperaturni lestvici in zajel nas bo že drugi letošnji vročinski val.

(foto: bralci in DolenjskaNews)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča