V&F: Krka se razliva in zapira poti

V&F: Krka se razliva in zapira poti

-
0 1115

Od ponedeljka do danes je v večjem delu Slovenije padlo od 50 do 100 litrov dežja na kvadratni meter. Marsikje še več. In do jutri zvečer lahko pade še 50 litrov dežja.

Ob 19.05 je reka Krka poplavila cestišče na relaciji Kostanjevica na Krki – Zameško v občini Kostanjevica na Krki. Delavci CGP Krško so postavili ustrezno signalizacijo o popolni zapori cestišča.

Ob 6.31 se je na cesti Jelševnik-Svibnik, občina Črnomelj, na vozišče podrlo drevo. Drevo je odstranil dežurni delavec cestnega podjetja.

V občini Brežice se je ob 4.32 na regionalno cesto Brežice-Bizeljsko, pri naselju Bukošek, zaradi vetra in obilnega deževja podrlo drevo. Dežurni pri cestnem podjetju je drevo razžagal in odstranil. Do odstranitve drevesa je bil promet oviran.

Obilno deževje je povzročilo tudi dvigovanje podtalnice, ki je zalila kmetijske površine. Meteorna voda je zalila nekaj kletnih prostorov tako na Primorskem, v Zasavju, Koroškem in Štajerskem. Na Vipavskem je deževje prizadelo češnje, padlo je nekaj dreves, povečala se je nevarnost proženja zemeljskih plazov, saj je teren zelo namočen. Reke bodo v naslednjih urah prestopile bregove in se razlivale. Pretok Ljubljanice se bo ustalil predvidoma v četrtek čez dan, pretok reke Krke v spodnjem toku pa v četrtek zvečer.

 

VIDEO: SUROVA MOČ NARAVE

Δημοσιεύτηκε από Dolenjskanews στις Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019

VIDEO: MI JAMRAMO, LASTOVKE IMAJO PA ŽUR 😉

Δημοσιεύτηκε από Dolenjskanews στις Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019