petek, 26 aprila, 2024
DomaLokalnoV&F: Lions klub Nm in Trend Medikal z donacijo VDC Nm

V&F: Lions klub Nm in Trend Medikal z donacijo VDC Nm

Petek se je začel lepo. Lions klub Novo mesto je skupaj z donatorjem, podjetjem Trend Medikal d.o.o., Varstveno delovnemu centru Nm predal donacijo – mobilno razkuževalno napravo.

Naprava je priznanje za požrtvovalni boj z novim koronavirusom, pri čemer so bili v VDC Novo mesto zelo uspešni, saj so zaposleni z izredno srčnostjo in strokovnostjo vsako okužbo uspeli zamejiti in z upoštevanjem strogih meril preprečili širjenje po centru. Vemo, da so po letu dni utrujeni pri vsakodnevni skrbi za čisto bivalno okolje, zato jim bomo z razkuževalno napravo pomagali, da jim bo lažji vsakdan in da bo bivalno okolje varovancev VDC-ja še varnejše.

Hkrati je to darilo Lions kluba Novo mesto in podjetja Trend Medikal d.o.o. za 40 let delovanja VDC Novo mesto. Z mobilno UVC dezinfekcijsko napravo bodo lahko na najvarnejši način razkuževali zaprte prostore in z njo uničili viruse (gripe, MERS-CoV, SARS-CoV,..), bakterije, glive… Naprava namreč za delovanje uporablja ultravijolično svetlobo valovne dolžine 200-280 nm, s katero deaktivira DNA bakterij in RNA virusov, torej deluje brez kemikalij. Prav zato lahko po krajšem razkuževanju prostore takoj varno uporabljajo naprej.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča