V&F: Močnejše nevihte, tudi toča

0
3717

V poznih popoldanskih in večernih urah so nad Slovenijo začela nastajati vročinske nevihte, z močnimi, nalivi, udari strel in točo. Ledena zrna, v velikosti lešnika, nekatera pa velika kot jajce, so klestila tudi na območju Soteske in Žužemberka, ste nam sporočili Tea, Gregor in Timi in nam poslali fotografije. Toča je padala tudi v Beli krajini. Velika nevihtna celica je nastala nad Gorjanci in prekrila tako sončno kot senčno stran hribovja, na kar se je razcepila na dve celici. Ena je klestila po Dolenjski, drugo po Beli krajini. Del nevihtne celice se je pomaknil proti Ljubljani. Spremljaj radarsko sliko padavin TUKAJ.

O težavah poročajo iz Radelj ob Dravi, Vuzenice, Laškega, Velenja. Jani nam je poslal fotografije in video toče, ki je klestila na območju Velenja.

VIDEO: Toča v Velenju/Jani/DolenjskaNews

VIDEO: Toča v Velenju/Jani/DolenjskaNews

Gepostet von Dolenjskanews am Sonntag, 16. Juni 2019

ARSO je izdal opozorilo, da so lahko zvečer predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji možne močne nevihte z nalivi in točo. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki.

V ponedeljek bo na Primorskem sončno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Občasno se bodo pojavljale krajevne padavine, popoldne tudi posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperatura bodo od 22 do 27, na Primorskem do 30 °C.

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. V sredo in četrtek bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht. (ARSO)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj