V&F: Na jugu kot na severu

0
352

 

Ponoči se je rahlo sneženje na vzhodu nekoliko okrepilo in se razširilo proti zahodu, le na Primorskem je ostalo suho Tudi dan bo oblačen, nekaj jasnine bo le na Primorskem. Dopoldne bo ponekod še rahlo snežilo, popoldne pa bo večinoma suho. Še bo vetrovno. Največ snega je na Kočevskem, pa tudi v Beli krajini in na Dolenjskem je lepo pobelilo. Prava zima spomladi, ki zamuja nekaj mesecev.

K nam bo od vzhoda dotekal nekoliko toplejši zrak. V primerjavi z današnjim dnem bo dvig temperatur najizrazitejši v Prekmurju, kjer se bo ogrelo do 7 st. C. Drugod pričakujemo od 2 do 5, na Primorskem, kjer bo še pihala močna burja, pa bo okoli 10 st. C.

Občutnejša otoplitev nas bo dosegla ob koncu tedna, ko bo tudi veter oslabel. Petek bo sicer še oblačen, a večinoma suh, v soboto in nedeljo pa lahko pričakujemo tudi nekaj sonca. Popoldanske temperature bodo marsikje spet presegle 15 st. C in tudi ob jutrih se ne bodo več spustile pod ničlo. A že v začetku prihodnjega tedna bo spet vse drugače. Pričakujemo lahko padavine in novo občutnejšo ohladitev. Zima se očitno dobro počuti v pomladi. (Rok Nosan)

Današnji pomladni dan na Dolenjskem 😉

Gepostet von Dolenjskanews am Donnerstag, 26. März 2020

Še več snega je zapadlo na Kočevskem, Rok nam je poslal fotografije iz Kočevske Reke. Ceste so ponekod še vedno zasnežene.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj