V&F: Na polnočnico z Vel. Slatnika do Potov Vrha

0
251

Pred nami je božični večer in polnočnice. Tudi letos vas vabimo na Veliki Slatnik, kjer so ob Sotočju treh studencev domačini postavili jaslice, najmlajši pa so pred tednom izdelali čudovite okraske. Danes so jelko tudi okrasili. Zvečer, okoli 23. ure, pa vas domačini vabijo, da se jim pridružite na prijetnem pohodu. Z Velikega Slatnika se boste peš odpravili do Potov Vrha, kjer bo polnočnica. Po maši pa se boste odpravili še nazaj do čarobnega Sotočja treh studencev in jaslic.

Na praznični ponedeljek pa Vas Društvo Machova dediščina pod Gorjanci vabi na čarobni božično-novoletni pohod po Machovi poti.

Start pohoda bo ob 13. uri pri Amigo baru na Malem Slatniku, kjer je v zadnjem delu dvorišča na voljo veliko parkirišče. Pohodniki, ki učno pot že poznate, si boste lahko smer in dolžino pohoda prosto izbrali. Za tiste, ki poti še ne poznate in bi o njej želeli izvedeti kaj več, bo organiziran voden pohod po poti ob vznožju Machovega hriba do Sotočja treh studencev na Velikem Slatniku, kjer domačini pripravljajo lesene jaslice v naravnem okolju. Tu bo za vse pohodnike pripravljeno tudi okrepčilo. Udeležba je brezplačna, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki za namen opreme, označevanja in vzdrževanja Machove učne poti.