V&F: Našli ukradeno vozilo pobeglih roparjev iz Krškega, podobni ropi na Hrvaškem

V&F: Našli ukradeno vozilo pobeglih roparjev iz Krškega, podobni ropi na Hrvaškem

-
1 2063

V noči na petek se je v Krškem zgodil rop bankomata, ki je v sklopu nakupovalnega centra Spar. Storilci so se po naših informacijah z ukradenim vozilom pripeljali do stavbe in z eksplozivom storili dejanje ter z avtom poškodovali stekleni vhod v nakupovalnem centru. Pozno popoldne pa so policisti in kriminalisti Policijske uprav Novo mesto odkrili ukradeno osebno vozilo znamke VW touran. Vozilo so našli na kolovozni poti, blizu Krškega, v smeri Brežic oz. v kraju Spodnji Stari Grad.

Na podobne rope nas je opozoril bralec. Slednji so se konec aprila zgodili na Hrvaškem. In sicer so se roparji z uporabo eksploziva lotili bankomata v Zagorju na Hrvaškem in le nekaj dni kasneje še blizu Reke, v dveh krajih. Storilci so se lotili bankomatov, ki so nameščeni na zunanji strani trgovskih centrov. Uporabili so eksploziv in uničili stekleni vhod v nakupovalne centre.

 

S Policijske uprave Novo mesto so posredovali sporočilo: Na Cesti 4. julija v Krškem so nekaj pred 2. uro ponoči neznanci poškodovali bankomat, nameščen na zunanji steni prodajalne. Po prvih ugotovitvah kriminalistov z ogleda kraja kaznivega dejanja, naj bi storilci na do sedaj še neugotovljen način povzročili eksplozijo na bankomatu in se po eksploziji z vozilom zaleteli v vrata prodajalne. Osumljenci so odtujili denar in pobegnili z osebnim avtomobilom. Nadaljuje se intenzivna kriminalistična preiskava in druge aktivnosti za izsleditev osumljencev. 

Kot je poročal Posavski obzornik naj bi se po pričanju stanovalcev, ki živijo v neposredni bližini centra voznik z vozilom, šlo naj bi za znamko Volkswagen Touran, z vso močjo z bočne strani zaletel v steklene vhodne površine nakupovalnega centra Spar na Vidmu.

(FOTO: DolenjskaNews)