V&F: Nekateri v gozdu, drugi na Glavnem trgu

V&F: Nekateri v gozdu, drugi na Glavnem trgu

-
0 469

Številne šole so Teden mobilnosti izkoristile za pohode v naravo. Danes smo na Velikem Slatniku srečali učence Osnovnih šol Bršljin in Drska, ki so se odpravili po Machovi učni poti. Pestro pa je bilo tudi na novomeškem Glavnem trgu.

Učenci OŠ Dragotina Ketteja so se tudi letos pridružili akciji evropskega tedna mobilnosti, ki je potekal pod sloganom »Gremo peš«. V tem tednu so pridno hodili na učne sprehode, v petek 20.9.2019 pa so se učenci od 5. do 9. razreda udeležili  tudi prireditve ob Dnevu brez avtomobila na novomeškem Glavnem trgu, ki jo je organizirala Mestna občina Novo mesto.

Učenci so bili najbolj navdušeni nad reševalci, gasilci in policisti, ki so na prizorišču predstavili službena vozila, pripomočke in delo, ki ga opravljajo. Policist – vodnik službenega psa, je predstavil svoje zelo zanimivo in nevarno delo. Učenci in učenke so bili navdušeni nad službenim policijskim motorjem. Reševalci so demonstrirali prvo pomoč. Gasilska vozila pa so učence presenetila z vso različno opremo, ki jo potrebujejo gasilci za svoje delo.

VIDEO: MALI POHODNIKI OŠ BRŠLJIN, MACHOVA POT

Gepostet von Dolenjskanews am Freitag, 20. September 2019