V&F: Nalivi nad Trebnjem, v Brestanici toča

4
3332

Zgodaj popoldne so nad Slovenijo nastale močnejše nevihtne celice, ki kažejo na to, da je ozračje danes zelo nestabilno. Nevihtno dogajanje se bo v prihodnjih urah še okrepilo in razširilo nad večji del države. Med 15.30 in 16. uro se je neurje razbesnelo nad območjem Trebnjega, poročajo o poplavah meteorne vode in plazu. Iz Brestanice poročajo o toči. Tudi nekaj ur kasneje se je še enkrat pošteno zlilo nad Trebnjem in okolico.

Poročilo novomeškega Regijskega centra za obveščanje:

Ob 19.54 je v Štefanu pri Trebnjem, občina Trebnje, meteorna voda poplavila dvorišče in kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Trebnje so iz garaže izčrpali okoli dva kubična metra vode ter z dvorišča in garaže počistili blato.

Ob 19.29 je v Ulici OF v Trebnjem meteorna voda poplavila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Trebnje so prečrpali okoli pet kubičnih metrov vode.

Ob 18.34 je v Dolenji Nemški vasi, občina Trebnje, meteorna voda poplavila parkirišče ob osnovni šoli in ogrožala športno dvorano. Gasilci PGD Ponikve so prečrpali okoli 20 kubičnih metrov vode.

5. 6. 2018 ob 15.31 je v Starem trgu v Trebnjem meteorna voda zalila kletne prostore poslovnega objekta. Gasilci PGD Trebnje so vodo izčrpali iz prostorov in očistili komunalne jaške.

5. 6. 2018 ob 15.34 je na Kidričevi ulici v Trebnjem meteorna voda zalila kletni prostor knjižnice. Gasilci PGD Ponikve so vodo izčrpali iz prostora.

5. 6. 2018 ob 15.44 je na Golievem trgu v Trebnjem meteorna voda poplavila kletne prostore občine. Gasilci PGD Trebnje in PGD Ponikve so izčrpali vodo iz prostorov in očistili nanose zemlje na cestišču okoli stavbe.

5. 6. 2018 ob 16.32 je na Jurčičevi ulici v Trebnjem meteorna voda poplavila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Trebnje so izčrpali okoli 25 kubičnih metrov vode iz prostorov.

5. 6. 2018 ob 16.33 je na Golievem trgu v Trebnjem voda zalila parkirišče. Gasilci PGD Čatež pod Zaplazom so vodo prečrpali in očistili komunalne jaške.

5. 6. 2018 ob 17.37 je v Podzemlju, občina Metlika, meteorna voda zalila prostore nogometnega kluba. Gasilci PGD Podzemelj so izčrpali 40 kubičnih metrov vode.

5. 6. 2018 ob 15.58 je na relaciji Trebnje – Studenec prišlo do zdrsa zemlje z brežine na cestišče. Posredovali so gasilci PGD Trebnje in delavci komunalnega podjetja.

Zaradi šibkih višinskih vetrov se bodo nevihte na določenih območjih lahko obnavljale tudi dalj časa, kar bo imelo za posledico lokalno večjo količino padavin in tudi toče. Pestro vremensko dogajanje naj bi se umirilo šele zvečer oz. ponoči.

Spremljajte radarsko sliko padavin ARSO -TUKAJ.

Spremljajte verjetnost trenutnega nastanka toče ARSO – TUKAJ.

 

4 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj