V&F: Koga je ‘zimski’ sneg spet presenetil?

6
1795

Slovenijo je zajelo sneženje, s tem pa že tradicionalne težave v prometu. Glede na večdnevno opozorilo vremenoslovcev, je sneg nekoga spet presenetil. Očitno se v toplih pisarnah logistika ne izide. Seveda to razmišljanje ni povezano z ljudmi, ki plužijo ceste, pač s ‘foteljskimi’ modeli, ki delijo ukaze, kdaj in koliko. Poleg logistike priporočamo tudi znanje fizike in še kaj…..

Več ur je bila zaradi zdrsov tovornih vozil zaprta dolenjska AC v višnjegorskem klancu, v smeri Ljubljane. Tudi na Dolenjskem se je zgodilo več zdrsov tovornih vozil: pri Dolenjem Gradišču, Pogancih…

Aktualne informacije v prometu spremljajte na   Prometno informacijskem centru – TUKAJ.

Ob 16:30h
Zaradi prometne nesreče je sedaj na štajerski avtocesti v predoru Podmilj proti Ljubljani zaprt vozni pas.

Predvsem na Ljubljanskem in Dolenjskem območju je zaradi številnih dogodkov promet zelo upočasnjen na posameznih odsekih.

Izločanje tovornih vozil nad 7,5 ton se izvaja na primorski avtocesti v obe smeri ter na štajerski in dolenjski avtocesti proti Ljubljani. Vozniki tovornih vozil upoštevajte prometno signalizacijo za izločanje.

Prepovedi za tovorna vozila:
– Prepoved za priklopnike in polpriklopnike velja na cestah Vipava – Razdrto, Črni Vrh – Col in Spodnja Idrija – Godovič.
– Prepoved za tovorna vozila nad 7,5 ton je na cesti Škofljica – Rašica – Žlebič, Šentvid – Šoštanj, Soteska – Črmošnjice – Črnomelj ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje, Petrina ter Starodu.

Zaradi burje je na hitri cesti Nanos – Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Ajdovščina prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila z ponjavami do 8. ton.

Verige so obvezne na cestah Bled – Pokljuka, Jereka – Pokljuka, Podrošt – Sorica – Bohinjska Bistrica in Petrovo – Brdo Sorica – Bohinjska Bistrica ter čez prelaze Ljubelj, Jezersko in Korensko Sedlo.

6 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj