V&F: Od policije do blagoslova – Krščanski center Nm

0
2171

V teh korona časih je še več dela tudi za policiste, saj se ukvarjajo tudi s t.i. kršitvami oz. nespoštovanjem izrednih ukrepov. Danes je bila policijska patrulja napotena na Cikavo v Novem mestu. Ker smo mislili, da gre še za enega izmed vlomov, ki jih tudi v teh izrednih časih ne manjka, smo se odpravili za njimi. A se je izkazalo, da so prišli na kraj prijave, ki ni bila utemeljena. Policisti so svoje delo opravili profesionalno in se odpravili novim nalogam, ki jih ne manjka.

Posredovali so zaradi telefonskega klica o zbiranju ljudi v Krščanskem centru Nm, a kot je znano, bogoslužja po Sloveniji niso prepovedana, so jih pa v nekaterih cerkvah omejili na manjše število. V Sloveniji deluje 56 registriranih cerkva in drugih verskih skupnosti. In ker smo bili že tam, smo spoznali Krščanski Center Novo mesto (KCNM), ki je krščanska cerkev, ki jo je po navdihu Svetega Duha ustanovila skupina vernikov, gorečih in predanih Jezusu Kristusu. Skupnost KCNM deluje od leta 2015 in je del nacionalnega gibanja pod imenom Krščanski Center Slovenija, ki deluje pod okriljem organizacije »International Network of Churches (INC), Mednarodne mreže cerkva. 

Čeprav sam nisem član njihove cerkve, je bilo vzdušje v njihovem hramu, ki sicer sprejme do 300 vernikov, izredno pozitivno. Približno 30 vernikov je s sporočili in pesmijo vlivalo dobre želje, pri tem so poskrbeli tudi za t.i. varno korona razdaljo. 😉 .

In v teh, nič kaj prijaznih časih, smo nekaj pozitivni besed izmenjali s pastorjem Denisom Turkom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj