nedelja, 28 aprila, 2024
DomaLokalnoV&F: Odgovor MO Nm o cesti Gabrje - Pangrč Grm.

V&F: Odgovor MO Nm o cesti Gabrje – Pangrč Grm.

Med Gabrjem in Pangrč Grmom se je v začetku februarja letos prenova enokilometrskega odseka tamkajšnje lokalne ceste, kjer bo za izboljšanje cestne povezave med krajevnimi skupnostmi Gabrje, Stopiče in Dolž v prvi fazi del izvedena gradnja novega mostu čez potok Sovpat. In bralci ste nam sporočili, da je delo obstalo oz. da je gradbeni izvajalec odpeljal stroje in da ni nikogar na gradišču oz. delovišču.

Zakaj je temu tako, smo vprašanja naslovili pristojnim na Mestni občini Novo mesto, ki so nam danes (14. junij) poslali odgovor: 

Izvajalec gradnje je z deli začasno prenehal, v začetku julija pa bo nadaljeval z rekonstrukcijo ceste v Pangrč Grmu. Dela bodo kljub premoru dokončana v predvidenem roku.

(sicer v sporočilu občine v začetku februarja so zapisali, da bo zapora omenjene ceste do konca junija)

___________________________________________________________________

Sicer pa naložba v vrednosti približno 1,2 milijona evrov obsega prenovo cestnega odseka z dvema mostovoma prek potokov Sovpat in Babni potok ter ureditev strug pod tema mostovoma, cestnega vodnega odtoka in prometne signalizacije. S prenovo, ki jo bo v celoti financirala Mestna občina Novo mesto, bo dodatno poskrbljeno še za okrepitev prometne varnosti, saj je cesta Pangrč Grm–Gabrje tudi prometna šolska pot pod Gorjanci.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča