V&F: Zlivanje nad Dolenjsko

9
2461

Okoli 16.30 ure se je nad Dolenjsko razbesnelo neurje. Obilne padavine so zalile dobršen del novomeškega regije, s tem pa poskrbele za poplavljena cestišča. Udar strel je sprožil plaz v vasi Potok pri Straži. Vremensko pestro in nevarno dogajanje je nad Novim mestom trajalo trajalo dobre pol ure. Naliv je tudi povsem zalil, sicer prenovljeno novomeško tržnico. O velikih težavah zaradi vremena poročajo tudi iz Ivančne Gorice, Trebnjega, Litije.  Pojavljajo se močni nalivi in sunki vetra. Na območju Trebnjega je samo v dobrih 20 minutah padlo skoraj 60 litrov dežja na kvadratni meter. Če bi se to zgodilo pozimi bi tako imeli dobrega pol metra snega. Padavinsxkih dobrih 20 minut na območju Trebnjega se je zelo približalo slovenskemu rekordu, ko je na Kekcu nad Novo Gorico, 21. avgusta, leta 1988, v pol ure padlo 84 litrov dežja na kvadratni meter. Več si lahko ogledate v foto in video galeriji. O razmerah na dolenjski avtocesti nam je video odstopil bralec Toni.

Ob 20.18 so bili zaradi okvare glavnega oskrbovalnega vodovoda v naselju Stranje pri Škocjanu, občina Škocjan, brez pitne vode v naseljih Stranje pri Škocjanu, Dobrava pri Škocjanu, Hudenje, Čučja Mlaka, Hrvaški Brod, Čisti Breg, Zameško in Koprivnik. Komunala Novo mesto je okvaro odpravila do 23. ure.

V prvi polovici noči se bo ozračje umirilo.

Pred tem….Nevihte so dosegle Slovenijo. Nastajale bodo tudi drugod. Niso izključena lokalna neurja, še opozarjajo vremenoslovci na Arso. Večja nevihtna celica se je s severa Slovenije pomaknila proti JV Sloveniji in se približuje Dolenjski in Posavju.

Spremljate radar ARSO – TUKAJ. 

V torek bo sončno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo čez dan ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ponekod v Vipavski dolini in ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem do okoli 30 stopinj C.

OBETI
V sredo in četrtek bo precej jasno in spet bolj vroče. (ARSO)

 

9 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj