V&F: Olimpijska sobota KS v MO Novo mesto

0
1101

Minila so štiri leta in 2. OLIMPIJADO KS MO Novo mesto je spet gostila Krajevna skupnost Drska, ki je skupaj s svojim Športnim društvom pripravila še en prijeten, športno – družabni dogodek, ki je povezal prebivalce naše razgibane občine. Na igriščih pred Šolskim centrom Nm se je v mimohodu predstavilo 19 ekip oz. Krajevnih skupnosti, a je kasneje sodelovalo kar 23 krajevnih skupnosti MO Nm. V otvoritveno slovesnost so zbrane z glasbo popeljali člani Mestne godbe Nm in zazibale mlade plesalke domačega društva, Krkice. Sledilo je tekmovanje v različnih športnih disciplinah: košarka 3 x 3, nogomet (moški), balinanje (mešane ekipe), odbojka (mešane ekipe), badminton (moški, ženske), tenis (moški, ženske), namizni tenis (moški, ženske), petanka (mešane ekipe), streljanje (mešane ekipe), pikado (moški, ženske), šah (mešane ekipe), tek 60 m (otroci), skok v daljino (otroci), met vortexa (otroci).

Organizatorji so poskrbeli tudi za družabne igre. Domači gasilci so pripravili gasilske igre za otroke. Številni udeleženci iger pa so se odpravili na pohod po Novem mestu in se kasneje popeljali s splavom po reki Krki.

Ogromna udeležba na igrah je dokazala, da so takšni dogodki še kako dobrodošli in da je poleg športnega žara veliko časa tudi za prijetna pomenkovanja. Tudi letos je slavila ekipa KS Drska, druga je bila izredno številčna ekipa KS Karteljevo in na tretjem mestu ekipi KS Dolž in KS Birčna vas.

Za dobrote so poskrbeli Gostilna Jakše, Društvo za priznanje praženega krompirja, ki so poleg praženega krompirja pripravili tudi šmorn, Kmetija Kastelic.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj