V&F: Pestra sobota v Nm – dan in Noč na Krki

V&F: Pestra sobota v Nm – dan in Noč na Krki

-
0 1676

Zadnji vikend v avgustu tradicionalno pripada prireditvi Noč na Krki, katere korenine segajo že več desetletij oziroma stoletij daleč. Nekoč je Krka mestu prinašala življenje, obrežja so nudila prekrasne sprehode, poleti je oživelo kopališče na Loki in tudi ribičev dolenjska lepotica nikoli ni razočarala.

Vsakoletna prireditev je družinski praznik, ki je sestavljen iz dopoldanskega športnega programa, aktivnosti na in ob reki Krki, programa za otroke, spuščanja lučk v Krko in večerne zabave za vse generacije. V letošnjem letu je program še posebno bogat, nadgrajen s celodnevnimi aktivnostmi pod okriljem projekta Krka živi. Organizator zavod Novo mesto ter mnogi soorganizatorji in parterji vas vabimo, da v programu najdete nekaj zase in si ustvarite najlepši dan in Noč na Krki.

od 10. ure

Krka živi (dan odprtih vrat na in ob reki Krki)
izposoja plovil, ribarjenje, potapljanje, vožnja s splavom, tekma KS v raftingu, prosto plezanje, slikarska kolonija, pasji kotiček, lounge kotiček Pumpnca …

Beli teniški turnir (TK Portovald)
otvoritev novih igrišč za odbojko na mivki
Mednarodni turnir v odbojki (Žok Novo mesto)
od 17. ure

otroški program (košarkaško igrišče Loka)
plesne animacije, Maja Kokol, poslikava obraza, razstava eksotičnih živali, izdelava in spuščanje lučk …

otvoritev pumptrack proge (zelenica pri TUŠ-u)
zorbing in nogomet na milnici (zelenica pri TUŠ-u)
od 20. ure

koncerti (košarkaško igrišče Loka)
KINGSTON, KOK BAND, DEŽUR

EL KACHON s prijatelji (oder pri Gostišču Loka)

Moderatorja: Franci in Janez »MILICE«

Zaradi izjemno obsežnega programa, varnosti obiskovalcev in prijetnejšega počutja, želimo organizatorji letos dogodek izvesti v t.i. »brezprometnem« režimu. Popolna zapora ceste na Loko bo pri parkirišču na Novem trgu od 7. ure dalje. Vse obiskovalce naprošamo, da na prizorišče prihajate peš ali s kolesom, vozila pa puščate na javnih parkiriščih na Novem trgu, parkirni hiši Portoval ali na parkirišču v Kandiji.