V&F: Po besnenju umirjanje

0
610

Nad Slovenijo smo imeli še en dan pestro vremensko dogajanje. Prve nevihte so nastajale že zgodaj popoldne. Največ jih je bilo nad osrednjo Slovenijo, kjer so na manjših območjih občutili silovite nalive in sunke vetra, ponekod je popoldne padala tudi toča. Ta je je imela premer nekaj cm, lokalno tudi do 5 cm.

V večernih urah je Slovenijo z Italije dosegel še drugi nevihtni val. V drugem delu noči bo nevihtna aktivnost počasi usihala, zjutraj bo kakšna kaplja dežja možna le še ob naši vzhodni meji. Skupaj s padavinami se bodo umikali tudi oblaki, zato bo zgodaj zjutraj po nekaterih nižinah osrednje Slovenije in Koroške nastala megla.

Praznično jutro nam večjih temperaturnih novosti ne prinaša. V večjem delu Slovenije bomo izmerili od 16 do 18 st. C. Na Goriškem bo 19, ob morju 20, precej bolj sveže pa bo v alpskih dolinah, kjer bo 13 st. C. Dopoldne bo v večjem delu Slovenije prevladovalo oblačno, ponekod tudi megleno vreme s kakšno kapljo dežja, popoldne pa se bo jasnilo, a bo predvsem nad vzhodno in severno Slovenijo še nastalo nekaj neviht. Največ sonca bo na Primorskem, kjer bodo tudi najtopleje. Ogrelo se bo do 32 st. C. Drugje bo občutno manj. Pričakujemo od 25 do 27 st. C.

Vreme jutri ne bo najbolj naklonjeno za obisk gora, saj bo oblačno. Že dopoldne bo kakšna ploha možna na območju Pohorja in Zasavskega hribovja, popoldne pa tudi drugod. Nastane lahko tudi kakšna nevihta.

Večji del nedelje bo sončen in vroč, proti večeru pa bo predvsem na severu in zahodu nastalo nekaj vročinskih neviht, ki pa bodo zajele le manjša območja. Tudi v ponedeljek bodo popoldanske nevihte redke in omejene bolj kot ne le na hribovite predele,  spet pogostejše pa bodo v torek in sredo, ko bo na vreme pri nas vplivala višinska motnja, ki nam bo poleg lokalnih padavin prinesla tudi nekoliko nižje temperature. (Rok Nosan)

VIDEO: PRIPIHALO JE VREMENSKE NEVŠEČNOSTI

Gepostet von Dolenjskanews am Freitag, 14. August 2020

VIDEO: BREZ JAVNE RAZSVETLJAVE, AMPAK ZELO SVETLO IN NEVARNO

Gepostet von Dolenjskanews am Freitag, 14. August 2020

(foto: Blaž Drenovec, Uroš Vidmar, Luka Rifelj)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj