petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeV&F: Pobelelo pole s snegom ;)

V&F: Pobelelo pole s snegom ;)

Padavine bodo zgodnjih jutranjih urah hitro ponehale. Zapihal bo SV veter, na Primorskem burja. Petkovo jutro bo oblačno. Na SZ bo do -3 stopinje, v večjem delu Slovenije bo okoli ničle, na Goriškem 3, ob morju pa 6 stopinj Celzija. Dopoldne se bodo oblaki na zahodu že trgali, v osrednji in vzhodni Sloveniji bo še oblačno. Popoldne se bo povsod pokazalo sonce, veter v notranjosti bo ponehal, na Primorskem pa bo še pihala burja. Tukaj bodo temperature najvišje. Ogrelo se bo do 10, morda 11 stopinj. V večjem delu Slovenije bo okoli 5 stopinj, hladneje bo na SZ, kjer bo le stopinja nad ničlo.

Sredogorje že sedaj prekriva debela snežna odeja. Še več snega je v visokogorju, in sicer več kot en meter. Ponoči bo sneženje v gorah počasi ponehalo, bo pa jutri zjutraj še oblačno. Dopoldne bo pihal zmeren, popoldne pa šibak SV veter. Najprej se bo začelo jasniti v Julijcih in v Zahodn

ih Karavankah, popoldne pa bo precej sonca povsod. Mrzlo bo, na 1500 metrov bo -5 stopinj, na Kredarici bo temperatura ves dan vztrajala pod -10 stopinj Celzija.

Sobota se bo začela z meglo in nizkimi temperaturami, večinoma bo okoli -5 stopinj, v zatišnih legah s snežno odejo se bo ohladilo pod -10 stopinj. Čez dan bo deloma jasno, deloma oblačno, popoldne se bodo oblaki na Primorskem zgostili. V noči na nedeljo nas bodo od juga dosegle nove padavine. Po nižinah bo sprva deloma deževalo, deloma snežilo, v nedeljo zjutraj pa se bo v višinah nekoliko ohladilo in v nadaljevanju dneva bo povsod snežilo, le na Primorskem bo deževalo. V začetku prihodnjega tedna kaže na suho vreme z zimskimi temperaturami. V nedeljo po nižinah lahko zapade med 10 in 15 centimetrov snega. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča