V&F: Za pogrešana najstnika usoden zdrs z avtom v Krko

11
19075

Poročali smo o pogrešanih dveh najstnikih, ki so ju svojci pogrešali od minule sobote. Danes so najstnika in njuno vozilo našli. Žal se je zdrs z avtom v reko Krko končal tragično. Nesrečna najstnika so našli pri Srebrničah. Očitno sta se vračala iz Novega mesta domov, ko sta na ravnini izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala v Krko. Gre za odsek ceste, kjer ni nobene hiše, razen na drugi strani reke, pa še te niso povsem ob bregu, tako da ni nihče slišal oz. videl nesreče. Posredovali so izredni gasilci novomeškega GRC-ja, ki so vozilo z nesrečnima najstnikoma izvlekli iz usodne reke.

S Policijske uprave Nm so sporočili: Žal moramo poročati o tragični smrti dveh mladih ljudi. Vse naše delo in
aktivnosti so bile v teh dneh usmerjene v iskanje pogrešane Patricije in Žiga. Po številnih iskalnih akcijah na terenu, razgovorih, preletih območja s helikopterjem, pregledih nadzornih kamer in mnogo drugih aktivnostih smo danes dopoldne s pomočjo gasilcev GRC Novo mesto s čolnom začeli pregledovati reko Krko. Kmalu smo v bližini naselja Srebrniče v reki Krki našli iskani osebni avtomobil, v njem pa pokojna Patricijo in Žiga.  Policisti v tem trenutku opravljajo ogled in prve ugotovitve kažejo, da je šlo za prometno nesrečo.

Četudi smo si želeli in prizadevali, da bi se ta iskalna akcija, tako kot mnoge druge, srečno končala, tokrat žal ni tako. Zahvaljujemo se vsem, ki so nam sporočili kakršne koli informacije o pogrešanih, medijem za objave obvestil in vsem, ki so delili naš poziv po družbenih omrežjih.

pred tem….Danes (v torek) se je začela na širšem področju Suhe Krajine iskalna akcija dveh pogrešanih oseb. V akciji so sodelovali gasilci PGD Žužemberk, Dvor, Ajdovec, Hinje in Dolenjske Toplice, občani ter policisti. Pogrešanih niso našli. Prav tako so pogrešana pomagali iskati tudi njuni sošolci.

Svojci so  obvestili novomeške policiste, da od 24. 3. od večernih ur pogrešajo 19-letno Patricijo Blatnik iz Primče vasi v Zagradcu in 17-letnega Žigo Škufca s Hriba pri Hinjah, občina Žužemberk. Pogrešana naj bi se 24. 3. odpeljala s Hriba pri Hinjah proti Novemu mestu z osebnim avtomobilom Renault clio, rdeče barve, registrskih oznak LJ 05-KLT. Zadnjič sta bila opažena v kinematografu na Topliški cesti v Novem mestu. Patricija Blatnik je bila oblečena v črno trenirko in bundo zeleno rjave barve, Žiga Škufca pa v
modre hlače, sivo jopico in črno bundo.

Policisti so takoj pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev pogrešanih, vendar ju do tega trenutka še niso izsledili. Prosimo vse, ki bi opazili pogrešana ali opisano vozilo ali karkoli vedeli o njunem izginotju, da to
takoj sporočijo policistom na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-1200.

11 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj