V&F: Poletje na Glavnem trgu in študenti prihajajo

0
353

Glavni trg v Novem mestu to poletje ne bo sameval, saj se bo zgodilo veliko dogodkov. Petkov večer je s svojim prelestnim vokalom božala Ana Berus. Danes pa domov prihajajo študenti, ki so se peš odpravili z univerz v Kopru Mariboru in Ljubljani.

Zvečer se bo na trgu zgodil še festival Craft piva z odlično glasbeno popotnico. Nastopili bodo Magnifico, zasedba Jazz In The Pants in Tetkine Radosti.

Jazz In The Pants so mlada devetčlanska zasedba, ki preigrava swing in funk. Znana je po energičnih in zabavnih koncertih, ki publike nikoli ne pustijo ravnodušne, in svojem značilnem izgledu – pisanih hlačah. Njihov repertoar sestavlja široka mešanica priredb in avtorske glasbe, za katero je značilno prepletanje tradicionalnih in modernih zvrsti; pri ustvarjanju navdih črpajo iz obdobja swinga iz tridesetih let, funka iz šestdesetih ter vse do electro swinga in sodobne glasbe.

>>> MAGNIFICO, balkanski kavboj, bo s svojo “svetovno glasbo” in jugo šlagerji poskrbel, da se boste razplesali tudi tisti malce bolj zadržani. Z nešteto hiti in novo ploščo, katere prvi singli že sedaj postajajo klasike, bomo začetek poletja proslavili na nepozaben način.

Tetkine Radosti – večer bomo zaključili na uradnem after partyju v klubu LokalPatriot, kjer nas bo zabavala DJ ekipa v sestavi Bakto, Borka in Woo-D. Ekipa, ki je v iskanju pozabljenih draguljev balkanske muzike prečesala celotno bivšo Jugoslavijo, svoje najdbe z neverjetnim občutkom podaja občinstvu. Verjemite nam, da se je draguljev nabralo že kar precej, ob miksih DJ trojca pa se ne da stati pri miru.