petek, 10 maja, 2024
DomaLokalnoV&F: Pomoč kmetov z Dolenjske na prizadeta območja

V&F: Pomoč kmetov z Dolenjske na prizadeta območja

Vsi vemo, da domače je le domače. In slednje je najboljše. Dan na dolenjskih kmetijah se je začel tako vedno, zelo zgodaj, a tokrat še toliko bolj srčno. Kmetje z JV Slovenije so takoj po uničujočih poplavah stopili skupaj in priskočili na pomoč prizadetim kmetijam na severu Slovenije. Začelo so z zbiranjem bal krme za živino in ostalih dobrot, da bi vsaj malo olajšali nadaljnje delo oz. kmetovanje svojih kolegov na prizadetih območji.

In tudi danes zjutraj je več kamionov z Dolenjske krenilo na pot proti Kamniku oz. v vas Potok v Črni. Dostavili so bale in zelenjavo.

Sodelovali so kmetje, podjetniki in posamezniki z Dolenjega Kamenja, PGD Ždinja vas, kmetija Jure Kramar, Lutrško selo in Sela pri Šentjerneju.

Bale in ostalo so donirali v vaseh: Grčevje., Dol, Koti, Vrh pri Pahi, Sela pri Štravberku, Dolenja vas, Jelše pri Otočcu, Zagrad pri Otočcu, Dol. in Gor. Kamenje, Čužnja vas pri Trebelnem, Cikava pri Trebelnem, Ždinja vas, Lutrško selo, Gabrje, Male Brusnice.

Na območju Šentjerneja je Robi Golob organiziral, da so kmetje pomagali iz vasi: Vratno, Gradišče, Šentjakob, Sela, Gor. Brezovica, Šentjernej center, Vrbovci, Pleterje kartuzija.

Iz Dolenjskih Toplic Kmetija Pršina, iz Kostanjevice na Krki Kmetija Turk z zelenjavo in v Podbočju z balami.

Za dostavo so poskrbeli prevozniki:
CGP d.d
GMS Janez Strajnar s.p.Mokronog
Avtoprevozništvo Joško Kramar s.p. Lutrško selo
Avtoprevozništvo Aleš Majde s.p. Poljane pri Trebnjem.
Zarja transport d.o.o. Šentjernej

(foto: Jože Medved)

Jože nam je poslal tudi fotografije iz vasi Potok v Črni, ki so jo poplave in plazovi povsem uničili.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča