V&F: Ponekod sneži

0
714

Tudi na celini samo vsaj delno spoznali, kakšen je občutek, ko na Primorskem brije burja. Zaradi spusta mrzlega polarnega zraka bo ta teden marsikje bolj zimski, kot pa je bil zimski katerikoli teden v minuli zimi.

Rahlo sneženje bo doseglo vzhodno Slovenijo. Marsikje na Dolenjskem, v Posavju in v Beli krajini ter tudi ponekod na Štajerskem ste se zbudili v belo jutro. Največ snega, več kot 10 cm, je zapadlo v Beli krajini. Na zahodu snega ne bo, bo pa zato tu veliko jasnine. Burja na Primorskem se bo ponoči nekoliko okrepila in bo proti jutru na izpostavljenih legah na Vipavskem in Ilirskobistriškem v sunkih presegala 100 kilometrov na uro, zelo vetrovno bo tudi drugod.

Torek bo na zahodu sončen, nekaj sonca bo tudi v osrednji Sloveniji, drugod bo oblačno. Ponekod na vzhodu bo dopoldne še rahlo snežilo, popoldne pa bo večinoma suho. Hladno in vetrovno bo. V večjem delu Slovenije bomo izmerili od 3 do 6 st. C. Višje temperature bodo na Primorskem. Na Goriškem 11, ob morju pa 12 st. C.

Sreda bo oblačna. Na zahodu bo večinoma suho, na vzhodu pa bo rahlo snežilo. V noči na četrtek se bo sneženje širilo proti zahodu in se nekoliko okrepilo. Četrtek bo tako oblačen s padavinami. Dopoldne bo še snežilo, popoldne pa bo sneg po nižinah prehajal v dež. Dosegla nas bo namreč občutna otoplitev, ki nas bo ob koncu tedna spet vrnila v pomlad. (Rok Nosan)

VIDEO: PRIŠLA BO POMLAD, VIDEL BI JO RAD …. 😉

Gepostet von Dolenjskanews am Dienstag, 24. März 2020

VIDEO: AH, TA POMLAD 😉

Gepostet von Dolenjskanews am Dienstag, 24. März 2020

V&F: Ponekod sneži

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj