V&F: Pred Planico veslaški praznik na M. Slatniku

V&F: Pred Planico veslaški praznik na M. Slatniku

-
0 1476

Ja, tako in drugače. 🙂  Že tradicionalno se je na Malem Slatniku zgodila prijateljska -Amigo veslaška regata, na sicer polni uvali, v Šinkovi dolini. Na prizorišču so bile izredne razmere, saj je veslačem veliko preglavic povzročal oster veter, ki je bril in delal velike valove. A kljub vsemu so s svojimi športnimi vodnimi ‘bolidi’ uspešno opravili s progo, tako v posamični tekmi kot tudi v tekmi dvojic.

Da je vse potekalo tako kot si Andrejeva regata zasluži, so poskrbeli člani kostanjeviške Šelamrije, ki so dogodek obogatili z gospodom župnikom in njegovim spremstvom, izbranimi besedami za pogum pri premagovanju nevarnih vodnih poti brez čeri. Sledil je še blagoslov ‘bolidov’ (ŠUPANC, ŠOPANC, SVINJSKIH KADI), vesel (lopat, letos ni nihče prišel z vilami) in izkušenih veslačev – tekmovalcev. Za seboj so imeli naporen priprave na tekmo, predvsem s tesnenjem plovil.

Je pa res, da so gospod župnik dobro blagoslovi hrabre, saj so bili slednji bolj mokri pred tekmo kot po tekmi, ko so opravili z vodo.

Eminentnost dogodka so zabeležili še kostanjeviški purgerji, ki so naznanili začetek prireditve in start tekem s topovskimi slavami, ki pa jih je bilo nekaj več, zaradi prehitrega starta.

Gre za dogodek, ki ga velja zabeležiti v vaš koledar, težava je v le tem, ker se nikoli natančno ne ve, kdaj se bo zgodil. K sreči je letos Planica, zaradi regate, menda prestavila datum zaključka svetovnega pokala, ki bo prihodnji konec tedna. 😉