sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaV&F: Preiskava tragične nesreče se nadaljuje

V&F: Preiskava tragične nesreče se nadaljuje

V soboto okoli 16.50 ure se je pri naselju Dobravica pri Šentjerneju zgodila tragična nesreča manjšega ultralahkega športnega letala. Po prvih neuradnih informacijah je pilot z letalom strmoglavil na travniku, le nekaj 10 metrov stran od stanovanjskih hiš. Ob strmoglavljenju so letalo zajeli ognjeni zublji. Po neuradnih informacijah je umrl pilot letala, doma iz Šentjerneja.

Ogled so opravili kriminalisti ogledne skupina Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto, kasneje so sodelovali tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija. Po prvih ugotovitvah je pilot letel z ultralahkim letalom na območju naselja Dobravica. V bližini stanovanjske hiše je zaradi leta na premajhni višini s krilom najprej zadel ob travnato površino in trčil v žičnato ograjo ter v pomožni objekt. Letalo je takoj po ustavitvi zajel ogenj in ga v celoti uničil. V času požara se je v letalu nahajala ena oseba, ki je izgubila življenje.

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. O nesreči je bil obveščen pristojni inšpektor za preiskovanje letalskih nesreč, preiskovalna sodnica in državni tožilec. Vsi so se udeležili ogleda. Identiteta pokojnega in vzrok smrti bo znan po opravljeni obdukciji. Kriminalisti bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo. O nesreči so policisti obvestili pristojni inšpektorat za preiskovanje letalskih nesreč in preiskovalno sodnico, ki si je ogledala kraj nesreče. Identiteta  pokojnega in vzrok smrti bo znan po opravljeni obdukciji. Kriminalisti bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo, so sporočili s PU Nm.

Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so požar pogasili, zavarovali in osvetljevali kraj dogodka.

(foto&video: DolenjskaNews.com)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča